Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Piete Internationale Vești proaste pentru șoferi: Petrolul WTI a sărit de 100 de dolari ca urmare a amplificării conflictului din Egipt și reducerii stocurilor în SUA

Vești proaste pentru șoferi: Petrolul WTI a sărit de 100 de dolari ca urmare a amplificării conflictului din Egipt și reducerii stocurilor în SUA

20130410 - pretul titeiului

După un început de an destul de prietenos pentru șoferii din întreaga lume, piața petrolului pare a rezerva surprize neplăcute acestora în cea de-a doua jumătate a anului. Petrolul West Texas Intermediate (WTI) a sărit de 100 de dolari pe baril, revenind la un nivel neînregistrat din mai 2012, ca urmare a intensificărilor conflictelor politice din Egipt și a publicării unui raport care arată o reducere masivă a stocurilor de petrol din SUA.

Indicii futures ai WTI s-au majorat pentru a treia zi consecutivă după ce președintele egiptean Mohamed Mursi a respins un ultimatum al forțelor armate pentru a rezolva impasul politic din Egipt. Protestele la nivel național împotriva președintelui au majorat temerile privind o eventuală perturbare a transportului de țiței prin Canalul Suez sau prin conducta Suez-Med.

O altă veste care a îngrijorat piața a fost cea a scăderii stocurilor de petrol din SUA cu 9,4 milioane de barili săptămâna trecută, veste dată de American Petroleum Institute.

“Evenimentele din Orientul Mijlociu au impulsionat piața petrolului", a declarat David Lennox, analist la Fat Prophets din Sydney, citat de Bloomberg

Petrolul WTI cu livrare în august a câștigat 2,58 dolari, sau 2,6 la sută, ajungând la 102,18 dolari pe baril pe New York Mercantile Exchange. Volumul tranzacțiilor a fost impresionant, de șapte ori media ultimei sute de zile.

Petrolul Brent cu livrare în august a crescut la rândul să cu 1,61 dolari, sau 1,6 la sută, ajungând la 105,61 dolari pe baril pe bursa londoneză ICE Futures Europe Exchange. Prima de tranzacționare a Brent-ului în raport cu WTI s-a redus lși ea semnificativ, la numai 3,34 dolari. În luna februarie, ea era de 23 de dolari pe baril.

Ultima oară când temporar WTI a trecut de 100 de dolari pe parcursul unei zile de tranzacționare a fost pe 14 septembrie, după ce Federal Reserve a anunțat că va lansa o nouă operațiune de relaxare calitativă pentru a încuraja creșterea economică.

Tag Cloud