Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Contabilitate si Fiscalitate OMV Petrom profită de condițiile de finanțare favorabile și refinanțează linia de credit de 930 mil. euro din 2011

OMV Petrom profită de condițiile de finanțare favorabile și refinanțează linia de credit de 930 mil. euro din 2011

OMV Petrom - Petrom City

 OMV Petrom a refinanțat o linie de credit din noiembrie 2011, în valoare de 930 de milioane euro, cu scadența în 2016, prin

contractarea unei alte linii de credit multi-valută în valoare de 1 miliard de euro, de la un sindicat format din 17 bănci.

OMV Petrom a demarat procesul de refinanțare a creditului lucrând cu BRD – GROUPE SOCIÉTÉ GÉNÉRALE S.A., SOCIÉTÉ GÉNÉRALE S.A. şi UNICREDIT BANK AUSTRIA AG ca Aranjori Principali Mandatați.

Sindicatul de bănci care contribuie la asigurarea finanțării include 17 bănci din România şi internaționale.

Tranzacția finală s-a încheiat pentru suma de 1 miliard euro, banii urmând să fie folosiți de OMV Petrom, în măsura în care va fi necesar, pentru finanțarea operațiunilor curente.

Facilitatea a fost contractată pentru a înlocui o altă linie sindicalizată, contractată în noiembrie 2011 şi neutilizată la data contractării noului împrumut. Noua facilitate are o maturitate de 5 ani şi posibilitate de prelungire pentru încă 2 ani consecutivi.

“Am refinanțat linia de credit contractată în 2011 înainte de scadența finală a acesteia pentru a beneficia de evoluțiile favorabile din prezent, de pe piețele financiare. Extinderea maturității programului de finanțare permite OMV Petrom să mențină o poziție financiară solidă într-un context plin de provocări legate de prețul țițeiului. Faptul că oferta a fost suprasubscrisă într-un timp relativ scurt este o confirmare a credibilității de care se bucură OMV Petrom pe piețele financiare”, a declarat Andreas Matje, director financiar al OMV Petrom.

 

Tag Cloud