Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Peste 90 de creditori ar putea cere bani miliardarului Ioan Niculae din insolvenţa combinatului Nitroporos din Făgăraş

Peste 90 de creditori ar putea cere bani miliardarului Ioan Niculae din insolvenţa combinatului Nitroporos din Făgăraş

Ioan niculae combinat Amurco

 

Mol România, Orange, RCS & RDS, OMV Petrom Marketing sau Tinmar Ind sunt doar câteva dintre numele care apar pe lista preliminară cu creditorii care ar putea avea de recuperat bani de la combinatul chimic Nitroporos din Făgăraş, parte a grupului Interagro, indică documentele administratorului judiciar Expert Insolvenţă, consultate de Energy Report.

Tabelul cu creanţele nu a fost însă definitivat, nu e nici măcar la stadiul preliminar, notificarea privind deschiderea procedurii de insolvenţă a combinatului fiind trimisă companiei abia de curând, în 17 octombrie 2014.

Tribunalul Braşov a numit ca administrator judiciar Firma Expert Insolvenţă SPRL, filiala Bucureşti. Administrator special nu a fost încă desemnat. Pe lista administratorului judiciar apar 91 de creditori.

Cine vrea să depună cerere de creanţe trebuie să o facă până în 5 noiembrie 2014. Tabelul preliminar al creditorilor va fi afişat în 24 noiembrie 2014. Prima Adunare a creditorilor este programată pentru 28 noiembrie 2014.

Pe lângă alte datorii, combinatul are datorii şi faţă de salariaţi, care nu şi-ar mai fi primit banii de 120 de zile, susţin cei de la Bună Ziua Braşov. Suma netă care trebuie încasată de salariaţi se ridică undeva la 1,6-1,7 milioane de lei, a declarat liderul de sindicat Lucian Cupu, preluat de ziarul citat.

Luna trecută, miliardarul Ioan Niculae, patronul Astra Giurgiu, anunţa că cele două combinate chimice din judeţul Braşov (din Făgăraş şi Victoria), nu vor fi redeschise prea curând. Cauza? Mereu aceeaşi: preţul gazelor naturale.

Aceasta nu este singura insolvenţă din imperiul unuia dintre cei mai bogaţi miliardar români (top-urile îl dau ca fiind numărul 1) din ultima perioadă. Amintim aici doar în treacăt şi insolvenţa combinatului Amurco dar şi a companiei Intergaz-Est din Zimnicea.

Prin intermediul Viromet care a achiziţionat activele societăţilor de pe platforma Nitramonia Făgăraş, Grupul InterAgro a luat parte la formarea Nitroporos. Combinatul a luat naştere în anul 2008, având ca obiect principal de activitate fabricarea produselor azotoase şi a explozivilor şi fiind amplasat în cadrul vechiului Combinat Chimic Făgăraş.

 

Tag Cloud