Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Lukoil prelungeÅŸte mandatele directorilor Petrotel

Lukoil prelungeÅŸte mandatele directorilor Petrotel

rafinarie Petrotel Lukoil

După ce în decembrie 2013, ruşii de la Lukoil au schimbat directorul general şi în mare parte Consiliul de Administraţie al rafinăriei Petrotel – Lukoil, zilele trecute au fost fost prelungite cu trei ani mandatele a doi directori generali adjuncţi, indică o hotărâre a Petrotel – Lukoil, consultată de Energy Report.

Mandatul directorului general adjunct Dan Dănulescu (... care este şi inginer şef) a fost prelungit de la 7 mai 2015 până la 7 mai 2018. Mandatul directorului general adjunct economic financiar Olga Kuzina a fost prelungit de la 13 aprilie 2015 până la 13 aprilie 2018.

De asemenea, mandatul administratorului unic al Lukoil România, Victor Jumbei, care ocupă poziţia de director general, a fost prelungit cu încă trei ani începând din februarie.

Jumbei, care devine astfel unul dintre directorii longevivi ai companiei alături de Constantin Tampiza, l-a înlocuit în funcţia de director general pe Maxim Khitrov în februarie 2012. Înaintea lui Khitrov, la conducerea Lukoil România a fost până la începutul anului 2010 Constantin Tampiza.

În urmă cu un an şi jumătate, preşedintele consiliului de administraţie de atunci, Oleg Durov, a fost schimbat din funcţie şi, în plus, a fost scos şi din calitatea de membru al consiliului de administraţie. În locul acestuia a trecut pe funcţia de preşedinte Thomas Frederic Mueller, fost vicepreşedinte. Acesta din urmă este şi în prezent preşedintele CA.

În aprilie, în AGEA companiei Petrotel-Lukoil, una din cele trei rafinării funcţionale care au mai rămas în România, s-a propus aprobarea emisiunii de acţiuni cu valoare nominală de aproape un miliard de lei.

Propunerea viza aprobarea emisiunii a 40.689.000 de acţiuni cu o valoare de emisiune de 24,5 lei. Acţionarii ar urma să aibă drept de preferinţă la subscrieri iar declaraţiile de subscriere însoţite de dovada plăţii ar urma să fie transmise Consiliului de Administraţie.

Rafinăria Petrotel-Lukoil are o tradiţie de peste 100 de ani în prelucrarea ţiţeiului, iar din 1998, pachetul majoritar al acesteia a fost preluat de gigantul rus Lukoil.

Lukoil România este unul dintre primii jucatori ai pieţei petroliere româneşti, cu o cotă de circa 20% din piaţa totală de produse petroliere. Compania are o reţea de peste 300 de staţii de distribuţie carburanţi.

 

Tag Cloud