Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare E.On a majorat cu peste 5 mil. lei capitalul firmei de revizii instalaţii de gaze

E.On a majorat cu peste 5 mil. lei capitalul firmei de revizii instalaţii de gaze

sediu E.On Bucuresti

 

Înainte de a intra în “vizorul” Consiliului Concurenţei ca urmare a intenţiei de a pune la comun controlul asupra E.ON Instalaţii Interioare împreună cu Adrem Invest, grupul german a majorat prin intermediul E.On România capitalul E.ON Instalaţii Interioare cu 5,3 milioane de lei, indică documente consultate de Energy Report.

E.ON România a anunţat în aprilie că a semnat cu Adrem Invest un parteneriat pentru crearea unui joint-venture în sectorul reviziilor, verificărilor instalaţiilor de gaze naturale şi citirii contoarelor de gaze. Această alianţă a fost semnată în luna martie.

După această decizie, Consiliul Concurenţei a anunţat la rândul său că analizează operaţiunea de concentrare economică prin dobândirea controlului în comun de către E.ON România şi Adrem Invest asupra E.ON Instalaţii Interioare, deţinută de grupul german E.ON.

Adrem Invest, membră a grupului Adrem, este controlată de fraţii Corneliu şi Adrian Bodea şi este specializată în ingineria industrială dar are şi producţie de electricitate. Compania a avut afaceri de peste  50 milioane de euro, anul trecut.

Nemţii de la E.Onau investit, în total, anul trecut, circa 369 milioane de lei (83 milioane de euro) în special în modernizarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice. Pentru 2014 sunt bugetate investiţii de 406 milioane de lei (aproximativ 95 milioane de euro), sumele fiind direcţionate cu prioritate către proiectele de modernizare a reţelelor de distribuţie.

Cifra de afaceri consolidată a grupului de companii E.ON în România s-a situat în anul 2013 la 4,65 miliarde lei (cca. 1,05 miliarde de euro), în scădere cu 10% faţă de anul 2012.

 

Tag Cloud