Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Wed04242024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Gazprom a primit licenţă de furnizare a gazelor în România până în 2016

Gazprom a primit licenţă de furnizare a gazelor în România până în 2016

Gazprom cel mai valoros brand rusesc

"Gazprom Marketing & Trading Limited", deţinută integral de grupul "Gazprom", a primit licenţă de furnizare a gazelor naturale pe piaţa autohtonă până în vara anului 2016, indică o decizie ANRE.

Compania parte a Gazprom a fost înfiinţată în anul 2009şi este înregistrată în Londra, fiind specializată pe comerţul cu energie, gaze, petrol şi GPL iar furnizarea de gaze din România va fi făcută prin sucursala din Bucureşti.

În România, Gazprom a mai primit până acum licenţe de furnizare atât pentru gaze naturale (începând din anul 2010) cât şi pentru energie electrică. În decizia de la finele lunii decembrie a ANRE, în care se arată că licenţa este valabilă până în 24 iunie 2016 se precizează că precedenta licenţă, emisă în 24 iunie 2011 îşi încetează aplicabilitatea.

Obţinerea licenţei de furnizare energie electrică sau gaze naturale a devenit un trend pentru jucătorii din energie în ultimii 4-5 ani. Astfel de licenţe au fost acordate în ultimii ani pentru zeci de companii. Nu e de mirare deci că giganţi precum OMV Petrom, E.ON, GDF Suez şi mulţi alţii au obţinut la rândul lor astfel de licenţe.

Astfel de licenţe dau ocazia posesorului atât să comercializeze energie cât şi să cumpere energie la un preţ mai redus direct de la producător, de la … poarta fabricii cum s-ar spune.

Mai e vorba pentru companiile mari cel puÅ£in ÅŸi de o strategie a unui pachet integrat de servicii, curent, gaze naturale, combustibil etc. Iar Gazprom nu e departe de acest trend. Asta dacă avem în vedere ÅŸi recenta intrare pe piaţă cu benzinăriile, pentru care, în plus,  îşi propun ca într-un an să aducă produsul propriu, de la rafinăria din Serbia.

Tag Cloud