Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Cumpărătorul manuscriselor lui Cioran furnizează gaze naturale

Cumpărătorul manuscriselor lui Cioran furnizează gaze naturale

brailoiu si Cioran

Omul de afaceri George Brăiloiu a obţinut licenţă pentru furnizarea gazelor naturale pentru firma sa KDF Energy, după ce din primăvară furnizează şi energie electrică. Omul de afaceri pentru care cumpărarea manuscriselor lui Cioran s-a dovedit un foarte inspirat exerciţiu de marketing, este un important jucător pe piaţa energiei din ultimii ani dar şi unul dintre sponsorii echipei de fotbal CS Universitatea Craiova.

Licenţa obţinută de la ANRE de Brăiloiu pentru KDF Energy are valabiltate până în 30 septembrie 2018. KDF Energy, principala firmă a omului de afaceri, a avut anul trecut un rulaj de 40,6 milioane de euro.

Brăiloiu are în dezvoltare trei parcuri eoliene în localitatea Limanu din Dobrogea, două cu o putere totală instalată de 57 MW care sunt sub firma Wind Power şi al treilea de 24 MW sub firma Black Sea. Pe lângă acestea, dezvoltă o centrală electrică în cogenerare pe biomasă de 4,2 MW în localitatea Horezu din judeţul Vâlcea).

KDF Energy s-a remarcat la începutul crizei ca una din marile companii (nu doar în România ci regionale) de tranzacţii cu emisii de carbon.

Pentru publicul larg, omul de afaceri a devenit mai cunoscut după ce în aprilie 2011 a cumpărat prin KDF Energy toate cele 123 de manuscrise şi documente personale ale scriitorului Emil Cioran, pentru care a plătit peste 500.000 de euro. Tot acest fond de acte şi manuscrise a fost donat apoi Bibliotecii Academiei Române.

Tag Cloud