Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Rafinare si Marketing Rovinieta nu va putea fi plătită temporar în peste 40 din stațiile MOL, cele preluate de la ENI

Rovinieta nu va putea fi plătită temporar în peste 40 din stațiile MOL, cele preluate de la ENI

MOL Benzinarie

Șoferii români nu vor mai putea achita, temporar, rovinieta în aproximativ 45 de stații operate de MOL, și anume stațiile foste Agip preluate de compania ungară la începutul anului trecut, administrate de compania MOL Retail Comerț

Plata taxei de drum (rovinieta) este posibilă ca și până acum în cele peste 160 de stații administrate de compania MOL Romania Petroleum Products, reprezentând peste 80% din stațiile MOL din România.

Potrivit Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), taxa de pod se poate plăti în continuare în benzinăriile respective.

Compania de drumuri a anunțat în iulie că taxa de pod între Fetești și Cernavodă poate fi plătită și la benzinăriile Mol preluate de la Agip, după ce a semnat o convenție cu compania pentru achitarea tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești - Cernavodă.

Rețeaua de benzinării MOL în România număra, la finele lunii martie, 206 stații, ca urmare a extinderii prin achiziția finalizată anul trecut. Cum în 160 de stații se poate încă achita taxa de drum rezultă că rovinieta nu poate fi plătită în 46 dintre stațiile MOL din România

Motivele invocate de MOL sunt administrative. “MOL speră ca procedurile administrative derulate împreună cu CNADNR pentru asigurarea serviciului de încasare a taxei de drum să fie finalizate în curând, pentru a putea oferi șoferilor români acest serviciu din nou în stațiile MOL Retail Comerț. De asemenea, angajații din stațiile respective au fost instruiți să îndrume șoferii către stațiile MOL România din apropiere pentru plata taxei de drum.”, se precizează într-un comunicat al companiei.

La începutul lunii februarie a anului trecut, MOL a anunțat finalizarea procesului de preluare a celor 42 de benzinării Agip cumpărate de la ENI România, companie din grupul italian Eni.

Tag Cloud