Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Rafinare si Marketing Cea mai mare companie petrolieră rusă, Rosneft, invadează la rândul său Ucraina: cumpără rafinăria din Odesa

Cea mai mare companie petrolieră rusă, Rosneft, invadează la rândul său Ucraina: cumpără rafinăria din Odesa

Rosneft Odesa Rafinarie

Nu numai militarii ruși ar putea invada Ucraina, ci și marii giganți petrolieri cu sediul la Moscova. Cea mai mare companie de petrol din Rusia, Rosneft ar putea cumpăra rafinăria ucraineană din Odesa, rafinărie care înregistrează datorii către fostul proprietar, datorii garantate de banca rusă de stat VTB, susține Reuters, citând publicația rusă Kommersant.

Rosneft controlează deja rafinăria ucraineană Lysichansk, cea de-a doua ca mărime din întreaga țară.

Rafinăria Odesa a fost vândută anul trecut de către cel de-al doilea mare gigant petrolier rus, Lokoil către Vetek Group Ucraina.

Vetek, deținută de multi-milionarul ucrainean Serhiy Kurchenko, a avut o evoluție spectaculoasă sub președinția lui Viktor Ianukovici, înlăturat de la putere luna trecută.

Potrivit Kommersant, săptămâna trecută s-a ajuns la un acord privind vânzarea rafinăriei, concepută pentru a procesa 3,6 milioane de tone de țiței pe an (70.000 de barili pe zi).

Kurchenko, care a părăsit Ucraina luna trecută, a fost în imposibilitatea de a rambursa împrumutul VTB pe care l-a contractat pentru a cumpăra rafinăria și că a transferat activul băncii ruse VTB.

Tag Cloud