Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Director al Zeta Petroleum România, revocat din funcţie. Compania produce curent din gaze, din această lună

Director al Zeta Petroleum România, revocat din funcţie. Compania produce curent din gaze, din această lună

zeta petroleum 3

 Compania de petrol ÅŸi gaze Zeta Petroleum plc, care are mai multe concesiuni în România, l-a revocat din funcÅ£ia de administrator pe Bogdan Popescu de la companiile Zeta Petroleum România, Zeta Petroleum Suceava ÅŸi Zeta Petroleum Bobocu. ÃŽn locul acestuia a fost numit Valentin Enoiu, indică documente ale companiei, consultate de Energy Report.

Cele trei companii vor avea în continuare doi administratori: britanicul Paul Stephen West şi Valentin Enoiu. Enoiu are 40 de ani, s-a născut în Focşani şi a absolvit ASE-ul din Bucureşti, secţia Relaţii Economice Internaţionale.

Pentru australienii de la Zeta, prezenţi prin asocieri la Suceava, Griviţa Nord, Bobocu (Buzău) sau Jimbolia, producţia de la Climăuţi (Suceava) continuă să genereze venituri, vorbim de o producţie brută de circa 12.000 metri cubi / zi.

De asemenea, la Suceava - Dorneşti Sud 1 se dă startul producţiei de curent din gaze naturale în această lună, cel puţin aşa speră cei de la Zeta. Drumurile de acces la centrală sunt deja finalizate de lunile trecute.

La Dorneşti Sud, Zeta are o sondă forată încă din anul 2007 iar debitul de gaz comercial a fost testat iniţial la 24.000 de metri cubi pe zi pentru ca pe parcursul testelor de producţie recente, valoarea să urce la 26.000 de metri cubi pe zi, rată care confirmă faptul că acest câmp poate fi exploatat comercial.

Astfel că, în anul acesta, la producţia deja existentă de la câmpul Climăuţi, care a fost în anul 2013 de 4,45 milioane de metri cubi standard pe zi (adică măsurare la temperatură de 15 grade C, presiune de 1,01325 barA), o să se adauge şi producţia de gaze de la Dorneşti Sud 1. Cu gazele scoase de acolo şi cu un generator pe gaze se va produce energie electrică.

Procesul de selectare a echipamentului de producere a electricităţii, gas to power, a avut ca rezultat semnarea unui contract în acest sens, cu achiziţionarea unui generator cu gaz, în urmă cu un an.

Recent, Zeta Petroleum Suceava şi-a adăugat la obiectele de activitate şi producţia de energie electrică, transportul energiei electrice, distribuţia dar şi comercializarea, conform unui document al companiei, consultat de Energy Report.

Compania intenţionează în continuare să repună în exploatare zăcâmântul de gaze de la Bobocu, din judeţul Buzău, fiind în căutare de finanţare și parteneri pentru acest demers și având în plan extinderea unei sonde deja existente pe perimetrul respectiv, Bobocu 310.

De asemenea, anul trecut, Zeta a început un proiect de schimb de date cu americanii de la Chevron, cu accesul fiecăreia dintre cele două părţi la informaţiile despre concesiunile celeilalte.

 

Tag Cloud