Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie GSP-ul miliardarului Comănescu, nou contract cu Deloitte, după ce consultanţii au pierdut pe audit la Alro şi CE Oltenia

GSP-ul miliardarului Comănescu, nou contract cu Deloitte, după ce consultanţii au pierdut pe audit la Alro şi CE Oltenia

Gabriel Comanescu GSP platforma

Deloitte mai obţine un an de contract cu una dintre cele mai de succes companii româneşti din ultimii ani, Grup Servicii Petroliere a miliardarului român Gabriel Comănescu (foto), indică o hotărâre recentă a GSP consultată de Energy Report.

Contractul de audit a marii companii din Big Four s-a prelungit până în ultima zi a lunii mai de anul viitor.

Printre contractele câştigate recent de Deloitte amintim aici unul important cu Agroalim Logistic, controlată de Smithfield, contract pierdut în martie 2014 de Ernst & Young.

Deloitte nu a avut însă doar “victorii” în ultimele luni. Astfel, după ce au prestat mai mulţi ani servicii de audit financiar pentru Alro, marele combinat din Slatina a renunţat la Deloitte, înlocuind-o cu Ernst & Young. Aceasta din urmă a fost aleasă cu o largă majoritate a acţionarilor, de peste 98%.

De asemenea, de la finele anului trecut, auditorul extern al Complexului Energetic Oltenia este BDO Audit, după ce înainte a fost Deloitte.

Revenind la Grup Servicii Petroliere, aceasta este acum într-un proces de extindere internaţională accelerată. Amintim doar că în martie, GSP a inaugurat a şaptea platformă de foraj maritim, în urma unei investiţii totale de 44 milioane de dolari. Iar la contractele cu giganţi precum Gazprom, OMV Petrom sau Petroceltic, ca să amintim doar câteva dintre numele sonore, Grup Servicii Petroliere se pregăteşte să adauge altele noi.

 

Tag Cloud