Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Miliardarul Gabriel Comănescu şi-a făcut o nouă companie

Miliardarul Gabriel Comănescu şi-a făcut o nouă companie

Gabriel Comanescu GSP platforma

Gabriel Comănescu, al patrulea dintre cei mai bogaţi români, care controlează Grup Servicii Petroliere, a decis recent să-şi mai înfiinţeze o firmă, Grup Servicii Petroliere Management. Administrator al firmei a fost numită Luminiţa Petreşeniuc, activă la GSP din May 2010, care are funcţia de Group Reporting Manager,  indică un document consultat de Energy Report.

Pe hârtie, fondatorii noii firme sunt GSP Holding, asociat cu o deţinere de 99% şi Dumitru Bratu, cu 1%. Acesta din urmă este prezent de mai mulţi ani în grupul de firme din jurul GSP, uneori chiar ca asociat sau ca reprezentant legal pentru diverse schimbări pentru firmele controlate de milionarul de la malul mării.

Firma Grup Servicii Petroliere Catering, cu sediul în portul Constanţa la dana 34 îi are ca asociaţi pe renumitul om de afaceri român cu 1% şi Grup Servicii Petroliere cu 99%.

Să amintim tot aici că nu mai departe de vara trecută, Gabriel Comănescu a decis să-şi înfiinţeze şi o firmă de catering. Firma Grup Servicii Petroliere Catering, cu sediul în portul Constanţa la dana 34 îi are ca asociaţi pe renumitul om de afaceri român cu 1% şi Grup Servicii Petroliere cu 99%. Administratorul acesteia a fost numit Dumitru Bratu de mai sus.

Gabriel Comănescu are o avere estimată la 600 - 620 milioane de euro (peste 2,7 miliarde de lei). Acesta a fost clasat pe locul patru în ultima ediţie a Top Capital.

Pe parcursul celor zece ani de existență, Grup Servicii Petroliere a făcut investiții de peste un miliard de euro și a derulat proiecte internaționale în Marea Neagră, Marea Mediterană, Marea Nordului, Golful Persic, Golful Mexic și în zonele arctice.

Printre clienţii companiei se numără nume mari precum Gazprom, Petrom OMV, ExxonMobil, TPAO, PEMEX, Petroceltic, Wintershall.

 

Tag Cloud