Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie GSP Shipyard, păsuit 3 luni cu un credit de 1 mil. dolari

GSP Shipyard, păsuit 3 luni cu un credit de 1 mil. dolari

Grup Servicii Petroliere Shipyard

Operatorul portuar Grup Servicii Petroliere Shipyard, controlat de milionarul român Gabriel Comănescu, a prelungit valabilitatea unei linii de credit de un milion de dolari de la BRD cu o perioadă de trei luni, indică o hotărâre a companiei, consultată de Energy Report.

Firma practică aceleaşi miscări ca Grup Servicii Petroliere, care de curând a prelungit valabilitatea mai multor credite de… sute de milioane de dolari. De altfel, Grup Servicii Petroliere deţine 99,9% din părţile sociale ale operatorului portuar, restul fiind deţinut de Comănescu, care… controlează la rândul său Grup Servicii Petroliere.

GSP Shipyard a constituit mai multe garanţii în vederea aprobării liniei de credit. Printre acestea se numără ipoetcă pe o clădire administrativă din Constanţa şi pe o hală cu suprafaţa construită la sol de 2.700 mp. La acestea se adaugă ipotecă pe anumite creanţe pe care le are GSP Shipyard asupra Grup Servicii Petroliere dar şi o ipotecă pe conturi bancare ale firmei deschise la BRD.

Pe lângă mai multe credite negociate în privinţa scadenţei, termenilor şi ipotecilor în ultimul an, GSP a re-negociat recent mai multe credite în valoare cumulată de 284 milioane de dolari.

Renumita companie românească de foraj petrolier marin intenţionează, printre altele, să îşi extindă activităţile în nordul Rusiei şi în alte zone şi să cumpere noi platforme de foraj iar creditele, care urmează a fi modificate şi consolidate, fac parte din strategia de dezvoltare a companiei şi a filialelor acesteia.

Printre planurile GSP se mai numără şi dublarea numărului de platforme la 12 dar şi achiziţia a două nave destinate operaţiunilor de foraj marin.

Acţionarii GSP sunt Upetrom Group Management (90% deţinere, controlat tot de Gabriel Comănescu), Gabriel Comănescu (5%) şi RCI Grup de Consultanţă (5%).

 

 

Tag Cloud