Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Încă două proiecte fotovoltaice desfiinţate

Încă două proiecte fotovoltaice desfiinţate

fotovoltaice desfiintare

 

Pe lângă investiţiile în energia regenerabilă, Energy Report continuă să informeze, cel mai adesea în exclusivitate, şi despre proiectele de energie regenerabilă la care investitorii au renunţat.

De departe, cele mai multe asemenea proiecte sunt cele cu panouri solare şi uneori de servicii corelate acestora şi mai rar proiecte eoliene sau hidro, deşi nici numărul acestora din urmă la care s-a renunţat nu e deloc de neglijat.

Vom da în cele ce urmează încă două noi exemple concrete din industrie pe care investitorii au hotărât să le dizolve şi lichideze fără a mai intra în prea multe detalii asupra istoriei proiectelor, aşa cum facem deseori.

Asociaţii Loredana Baciu şi Samuil Sângeorzan, având cote egale de participare la proiectul “Fotovoltaic Parc MW” din Arad, înregistrat în toamna anului 2011, au hotărât dizolvarea şi lichidarea simultană a proiectului. Loredana Baciu a mai fost implicată şi în "Park solar project" şi “Aria Photovoltaic” din zona Chişineu Criş, proiecte pentru care a reuşit să obţină diverse aprobări de la primărie dar cu care încă nu a reuşit să aibă afaceri.

Un alt proiect solar asupra căruia s-a luat recent hotărârea de dizolvare şi lichidarea simultană este “Novenergia II Renewable Energy Bucureşti”, proiect înregistrat abia în decembrie 2014. Partea interesantă cu acest proiect este aceea că asociaţii sunt două firme din Luxembrurg, Novenergia Holding cu 70% deţinere, reprezentată de Álvaro José Coutinho Brandão Pinto şi ASM Renewables cu 30%, reprezentată de Adelino António Costa da Silva Matos  iar capitalul social al Novenergia Holding, subscris şi plătit în întregime, este de... un sfert de miliard de euro.

 

Tag Cloud