Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Trei proiecte fotovoltaice “uşoare” se lichidează

Trei proiecte fotovoltaice “uşoare” se lichidează

fotovoltaice easy

 

Patru oameni de afaceri din Transilvania, asociaţi ai firmelor de proiect “Easy Energy Product”, “Easy Energy Distribution” şi “Easy Energy Developpement”, înfiinţate în primăvara anului 2012, au hotărât în luna martie a anului curent să le dizolve şi lichideze.

Prin aceste firme, proprietarii şi-au propus să ridice parcuri de energie regenerabilă în Ardeal. Un exemplu în acest sens este proiectul cu panouri solare din localitatea clujeană Aiton, la care a participat firma “Easy Energy Product”, proiect pentru care a primit certificat de urbanism încă de la începutul anului 2013.

Cei patru asociaţi sunt: Horea Indolean, Francisc Horvath, Pop Baldi, toţi trei din din Cluj Napoca şi Bela Vass în localitatea Brădeşti din Harghita.

În ultimii doi ani, Energy Report a scris despre zeci de astfel de proiecte de energie regenerabilă care au sfârşit prin a fi desfiinţate. De departe cea mai frecvent invocată cauză pentru lichidarea acestor afaceri este schimbarea legislaţiei corelate certificatelor verzi, fapt care schimbă şi timpul de amortizare a business-urilor de profil.

 

Tag Cloud