Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Tinmar Ind preia cu 2,4 mil. € AMV Solar

Tinmar Ind preia cu 2,4 mil. € AMV Solar

Tinmar Ind

 

Tinmar Ind, cel mai mare trader de energie din piaţa concurenţială din România, de la care cumpără curent companii renumite precum Dacia, Metro, Lukoil şi multe altele, a preluat recent firma AMV Solar, aceasta din urmă fiind cesionată de către Aderlyne Limited pentru suma de 10,83 milioane de lei (aproximativ 2,4 milioane de euro), indică un document consultat de Energy Report.

Omul de afaceri Augustin Oancea controlează mai multe firme pe lângă Tinmar Ind, care de anul trecut s-a mutat cu birourile in Sky Tower. Amintim aici firme precum Mar-Tin Consulting & Management, Aderlyne Limited, înregistrată în Cipru, Victory Executive, Tinmar Green Energy şi altele. Aceste firme operează diverse proiecte. Amintim doar câteva în cele ce urmează.

Spre exemplu, centralele foto-voltaice Uieşti 1 (10 MW) şi Uieşti 2 (8,5 MW) sunt practic un singur proiect ce acoperă o suprafaţă de 42 de hectare, aflat în proces de dezvoltare. Producţia a început în aprilie 2013, iar acreditările au fost obţinute în luna mai 2013. Parcul e împărţit însă formal în două şi e operat de două firme controlate de marele om de afaceri: Tinmar Green Energy (la Uieşti 1) şi Mar-Tin Solar Energy (Uieşti 2).

Ca rulaj, dacă e să ne limităm doar la firma cea mai renumită, Tinmar Ind, aceasta figurează pe anul trecut la Ministerul de Finanţe cu afaceri de 2,42 miliarde de lei (circa 546 milioane de euro) şi un profit de puţin peste 40 de milioane de lei, cu un număr mediu de doar 66 de salariaţi.

Tranzacţia de mai sus ar putea fi deci privită, la figurat vorbind, ca un transfer al banilor dintr-un buzunar în altul al omului de afaceri din Câmpina. În contabilitate contează însă astfel de tranzacţii mai mult decât o simplă formalitate.

Tinmar Ind deţinea în AMV Solar 1% şi Aderlyne Limited 99%. Cu această cesiune, Tinmar Ind a devenit asociat unic.

Pe de altă parte, Tinmar Ind a majorat şi capitalul social al firmei preluate cu 8,72 milioane lei, majorare care este de altfel conversia unei creanţe pe care marele trader o avea faţă de AMV.

 

Tag Cloud