Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Fraţii milionari Mureşan, servicii eoliene de 2,8 mil. €, în 2014

Fraţii milionari Mureşan, servicii eoliene de 2,8 mil. €, în 2014

servicii Eoliene WESEE

Joint-venture-ul WESEE, cu acţionariat româno-german, a avut anul trecut afaceri de 12,5 milioane de lei (circa 2,8 milioane de euro), în creştere de la 7,1 milioane de lei în anul 2013. Compania care oferă servicii pentru parcurile eoliene este controlată de germanii de la SSC Wind Emea GmbH (60%) şi fraţii Mureşan din Cluj prin Electrogrup cu 40% detinere, potrivit unui document al companiei, consultat de Energy Report.

WESEE furnizează, printre altele, servicii precum construirea și întreținerea instalațiilor eoliene, servicii de mecanică și electrică, cablarea parcului eolian sau lucrări sub tensiune înaltă și medie.

Săptămânile trecute, compania a mai prelungit cu trei ani mandatele directorilor Andreas Stunz (cetăţean german cu rezidenţa în Năvodari) şi Virgil Pop.

Cei doi fraţi, Teofil şi Simion Mureşan,  printre cei mai bogaţi oameni de afaceri clujeni, au afaceri de amploare în infrastructură energetică, energii regenerabile, construcţii civile şi telecom.

În 2014, cifra de afaceri netă a Electrogrup SA a scăzut la circa 103 milioane de lei, aproape jumătate (56%) din cei 186 milioane de lei de anul trecut, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Şi profitul net a scăzut drastic la 14,7 milioane de lei, de la 24 milioane de lei în anul 2013. Compania şi-a mărit însă numărul de angajaţi, a căror medie a fost de 252 anul trecut, de la 238 în anul 2013.

Cu toate acestea, Electrogrup SA a hotărât lunile trecute să-şi deschidă o filială la Stuttgart în Germania.

Joint-venture-ul româno-german WESEE a fost înfiinţat în martie 2010, an în care Electrogrup a hotărât să intre în domeniul energiilor eoliene.

Tag Cloud