Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana O firmă de fotovoltaice a Certinvest cumpără creanţe de 2,2 mil. € de la BCR

O firmă de fotovoltaice a Certinvest cumpără creanţe de 2,2 mil. € de la BCR

panouri solare Teleorman

Firma MW Green Power Export, controlată de fondul închis de investiţii Certinvest, este operatoarea unui parc fotovoltaic de 2 MW din Videle, Teleorman. Compania a hotărât să cumpere două creanţe aparţinând BCR (în calitate de cedent) cu preţul de 2,2 milioane de euro, indică o hotărâre a MW Green, consultată de Energy Report.

Prima creanţă este legată de International Leasing Asset Solutions SA (debitorul cedat 1) iar a doua e legată de International Leasing Iaşi (debitorul cedat 2).

Despre aceeaşi sumă de 2,2 milioane de euro a fost vorba şi când, anul trecut, MW Green a hotărât să ia credit de la CEC, pe o perioadă de 10 ani, pentru susţinerea construcţiei parcului fotovoltaic din Teleorman, pomenit mai sus.

Parcul a fost ridicat împreună cu Iberia Renovables, care mai are în România proiecte de energie regenerabilă încă din urmă cu 2-3 ani. Acţionarii MW Green sunt fondul închis de investiţii Certinvest Green (deţinere 99,9%), reprezentat prin SAI Certinvest şi al doilea acţionar, adică tot cam… acelaşi, fondul închis de investiţii Certinvest Properties Ro (0,0843%).

Creată în anul 1994 de Eugen Voicu, acţionarul majoritar şi preşedintele Consiliului de Supraveghere al companiei, Certinvest administra la finele anului 2013 active de o valoare în jur de 200 de milioane de lei.

Revenind la această cesiune de creanţe, să spunem că împuternicitul cu efectuarea tuturor formalităţilor necesare în acest sens a fost Ion Horia Gusta, administratorul unic al MW Green Power Export.

 

Tag Cloud