Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana CEC finanţează un parc cu panouri solare din Videle pentru Certinvest

CEC finanţează un parc cu panouri solare din Videle pentru Certinvest

fotovoltaic caracal

 ConstrucÅ£ia unui parc fotovoltaic cu o capacitate instalată de 2 MW din Videle, Teleorman, va beneficia de un credit de 2,2 milioane de euro de la CEC, pe o perioadă de 10 ani, indică un document al dezvoltatorului MW Green Power Export, consultat de Energy Report. AcÅ£ionarul MW Green Power Export este Certinvest.

Dezvoltatorul este o societate pe acţiuni, cu sediul lângă Bucureşti, în Voluntari şi ridică acest parc împreună cu Iberia Renovables, care mai are în România proiecte de energie regenerabilă încă din urmă cu 2-3 ani. Acţionarii MW Green sunt fondul închis de investiţii Certinvest Green (deţinere 99,9%), reprezentat prin SAI Certinvest şi al doilea acţionar, adică… acelaşi, fondul închis de investiţii Certinvest Properties Ro (0,0843%).

Creată în anul 1994 de Eugen Voicu, acţionarul majoritar şi preşedintele Consiliului de Supraveghere al companiei, Certinvest administra la finele anului trecut active de o valoare în jur de 200 de milioane de lei.

Parcul a început să obţină avize şi PUZ încă din anul 2012. Pentru accesarea creditului se constituie mai multe garanţii. Printre acestea, la garanţii reale imobiliare, o ipotecă de rang II asupra unui teren din Videle deţinut de dezvoltatorul MW Green Power Export şi gaj pe toate bunurile care constituie parcul solar (structură metalică, panouri, invertoare, transformator, cabluri) dar şi pe valoarea prestărilor de servicii.

La garanţii reale mobiliare (gaj), e vorba de o garanţie reală mobiliară fără deposedare asupra soldurilor creditoare prezente şi viitoare ale dezvoltatorului şi două bilete la ordin.

 

Tag Cloud