Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Renovalia se răzgândeşte a două oară şi lichidează două proiecte româneşti de energie regenerabilă

Renovalia se răzgândeşte a două oară şi lichidează două proiecte româneşti de energie regenerabilă

renovalia

Marele grup spaniol Renovalia a anunţat la finele anului că îşi desfiinţează două din cele trei proiecte de energie regenerabilă din România prin dizolvarea firmelor. După câteva luni, au renunţat la dizolvarea firmelor şi au hotărât, în primă instanţă, să majoreze capitalul social a două dintre firme cu peste 400.000 de euro.

Astfel, Renovalia Wind România urma să primească un plus de 327.400 de euro la capitalul social iar Renovalia Energy România un plus de 92.000 de euro. Nici cele două firme şi nici a treia, Renovalia Racoviţeni nu au avut încă rulaj în România.

După toate astea, săptămânile trecute, spaniolii s-au răzgândit din nou şi au hotărât să-şi lichideze cele două firme, Renovalia Wind România şi Renovalia Energy România.

Marele grup spaniol Renovalia, cu capacităţi de energie regenerabilă instalate de peste 600 MW şi multe alte proiecte în pregătire, anunţa în urmă cu trei ani că investeşte un miliard de dolari în eoliene alături de fondul american de capital privat First Reserve. Printre ţările vizate se număra şi România.

La noi în ţară, grupul spaniol are trei proiecte dar încă nu s-a concretizat niciunul de atunci. Renovalia operează în şapte ţări (Spania, SUA,  Italia, Ungaria, Canada, Mexic şi Chile) şi are capacităţi regenerabile instalate de peste 600 MW la care se adaugă şi proiecte în construcţie.  Spaniolii mai au în pregătire pentru instalare 10 parcuri eoliene, şase parcuri cu panouri solare şi o microhidrocentrală.

 

Tag Cloud