Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica RWE Energie mai aduce 7,4 mil. lei la capitalul social

RWE Energie mai aduce 7,4 mil. lei la capitalul social

RWE Energie

Grupul german RWE, unul dintre cei mai importanţi furnizori de energie electrică şi gaze de pe piaţa europeană, continuă de o perioadă să-şi extindă activitatea pe piaţa din România prin RWE Energie SRL.

Printre planurile companiei, anunţate lunile trecute, e numără acela de a câştiga o cotă semnificativă de piaţă ca furnizor de energie către consumatorii industriali. Compania îşi propune să intre în rândul primilor 10 furnizori de energie din ţară.

Săptămânile trecute, asociaţii ungari ELMU şi EMASZ ai companiei, au hotărât majorarea capitalului social cu 7,4 milioane de lei, de la 12,24 milioane de lei la 19,64 milioane de lei. Noile părţi sociale urmează să fie emise şi plătite de asociatul ELMU (prescurtarea de la Budapesti  Elektromos Muvek Nyrt), indică o hotărâre a RWE Energie, consultată de Energy Report.

RWE a pătruns pe piaţa din România cu un proiect pilot acum patru ani de zile. În ultimii ani, pe lângă pieţele principale din Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia, RWE a intrat de asemenea şi în Turcia şi Croaţia. Ca o continuare a strategiei de expansiune, RWE a decis să-şi extindă activitatea şi în România.

RWE Energie SRL este o companie a RWE East, societate cu sediul la Praga şi subsidiară deţinută în totalitate de RWE AG. RWE East supraveghează activitatea concernului în Europa Centrală şi de Sud-Est, dar şi în Turcia începând cu 1 ianuarie 2011. Aceste companii afiliate includ RWE Česká Republika în Cehia, RWE Hungária în Ungaria, RWE Polska în Polonia, RWE Slovensko în Slovacia, RWE Hrvatska în Croaţia şi RWE Turcia. În 2013, compania a comercializat aproximativ 23 de miliarde kWh de energie electrică şi 51 de miliarde kWh de gaze naturale.

 

Tag Cloud