Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Piete Internationale Evoluție volatilă a prețului petrolului, alimentată de incertitudinile privind stocurile SUA

Evoluție volatilă a prețului petrolului, alimentată de incertitudinile privind stocurile SUA

oil barrel stack 350 4f43ac301d68a

 Petrolul a pierdut teren în primele ore de tranzacționare de miercuri pe piețele asiatice, ca urmare a așteptărilor investitorilor, care se așteaptă la o majorare a stocurilor săptămânale din Statele Unite peste nivelul anticipat inițial.

Marți seară, The American Petroleum Institute a anunțat că, potrivit estimărilor sale, stocurile de petrol din SUA s-au majorat cu 4,6 milioane de barili, ajungând la 457,8 milioane de barili în săptămâna care s-a încheiat pe 25 septembrie. Analiștii chestionați de Reuters anticipau o majorare de doar 102 mii de barili.

Țițeiul West Texas Intermediate (WTI) cu livrare la patru luni, etalon pe piața americană, a pierdut 51 de cenți, la ora 7 (ora României) tranzacționându-se la un nivel de 44,72 $/baril. Marți, WTI câștigase 80 de cenți sau 1,8%, încheind ziua la 45,23 $/baril.

Țițeiul Brent, etalon pe piața europeană și globală, a pierdut la rândul său 42 cenți, ajungând la 47,81 $/baril, după ce marți câștigase 89 cenți sau 1,9%, încheind ziua la 48,23 $/baril.

Miercuri, biroul statistic al Departamentului pentru Energie al SUA (Energy Information Administration - EIA) va anunța datele oficiale privind stocurile de petrol ale SUA.

Nu toți analiștii sunt optimiști, Daniel Ang, analist la Philip Futures din Singapore, anticipând o reducere a stocurilor de țiței americane, ca urmare a producției în scădere din SUA.

Potrivit altor analiști, volatilitatea de care dă dovadă petrolul poate fi pusă și pe seama momentului, la finalul lunii septembrie încheindu-se din punct de vedere contabil ședința de tranzacționare din cel de-al treilea trimestru al anului.

 

Tag Cloud