Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sat04202024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Contabilitate si Fiscalitate MOL și-a majorat cu 12% vânzările de motorină din România

MOL și-a majorat cu 12% vânzările de motorină din România

MOL Bucuresti Nicolae Caramfil 3

MOL și-a majorat semnificativ vânzările de carburanți în România, înregistrând creșteri de 12% la motorină și de 1% la Benzină în prima jumătate a anului comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Întreg grupul MOL, care și-a anunțat vineri rezultatele pe primul semestru, a raportat un profit net de 183 miliarde de forinți (639 milioane dolari) în prima jumătate a acestui an, cel mai mare profit înregistrat în ultimii 10 ani.

Toate segmentele de business au înregistrat creştere, ceea ce a generat o majorare cu 23 % a rezultatului operaţional comparativ cu perioada similară a anului trecut, se precizează într-un comunicat al companiei maghiare.

Segmentul Upstream a înregistrat rezultate solide în prima jumătate a anului 2017, cu un rezultat EBITDA de 128 miliarde forinți (447 milioane dolari), în creştere cu 45% faţă de perioada similară a anului trecut, şi a generat flux masiv de numerar liber de 321 milioane dolari. Principalii factori care au determinat această evoluţie au fost ascensiunea prețurilor la hidrocarburi pe fondul majorării cu 30% a prețului țițeiului Brent, precum și costurile de exploatare mai mici. Producția medie de hidrocarburi a atins 110.000 bep/zi în primele șase luni.

Segmentul Downstream a realizat rezultate operaţionale record, înregistrând un rezultat operațional de 186 miliarde forinți (652milioane dolari) în prima jumătate a anului. În perioada analizată, s-a înregistrat o creștere de 8% față de perioada similară a anului trecut, determinată de marjele de rafinare mai mari și de disponibilitatea sporită a activelor, care au compensat marjele mai reduse din segmentul petrochimic.

Segmentul Servicii pentru Clienţi (Retail) a beneficiat în continuare de creșterea volumelor şi de contribuţia sectorului non-fuel, ceea ce a generat un rezultat operaţional record la nivelul primului semestru, de 43 miliarde HUF (150milioane USD), cu 18% peste nivelul înregistrat în prima jumătate a anului precedent.

Segmentul Gas Midstream (transport de gaze naturale) a generat un rezultat operațional de 31miliarde forinți (107milioane dolair), în creştere cu 12% faţă de primul semestru al anului precedent, pe baza volumelor considerabil mai mari și a veniturilor mai mari din taxele pentru utilizarea capacităţii de transport.

Tag Cloud