Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse CE Hunedoara trebuie să-şi pună administrator special

CE Hunedoara trebuie să-şi pună administrator special

CE Hunedoara

Administratorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara, companie intrată în insolvenţă săptămâna trecută, a convocat pentru 17 februarie o AGEA pentru desemnarea administratorului special, indică un document al CEH consultat de Energy Report.

În multe cazuri de insolvenţă, administratorul special este desemnat unul dintre acţionarii companiei. Rămâne de văzut cum va arăta situaţia în acest caz, unde statul este acţionar unic.

Până la intrarea în insolvenţă, compania şi-a schimbat de mai multe ori directorul general. Astfel, doar în vară, Constantin Jujan a demisionat din funcţie, acuzând că acordarea împrumutului sub formă de ajutor de stat de la Guvern întârzie, în condiţiile în care exista un calendar convenit cu FMI şi Comisia Europeană privind activităţile CE Hunedoara.

După luni de căutări a fost pus pe funcţia de director general Emil Floruţ. Nu pentru mult timp însă. La finele anului, în 28 decembrie, CA-ul companiei nu a aprobat planul de management elaborat de Floruţ. Ca urmare a neaprobării planului de management elaborat de acesta din urmă, directorul general a fost revocat din funcţie. A fost desemnat ca nou director general Viorel Stancu.

Rămâne de văzut cât va rămâne pe poziţie şi administratorul judiciar provizoriu GMC SPRL care a fost desemnat de Instanţa de judecată dar care încă nu a fost reconfirmat în această poziție de către adunarea creditorilor.

Complexul Energetic Hunedoara este cel mai mare agent economic din Valea Jiului și din județul Hunedoara, fiind totodată singura societate care furnizeză agent termic în municipiul Deva și în orașele din Valea Jiului.

Din cauza pierderilor din 2013 şi în 2014, Complexul Energetic Hunedoara se confruntă cu probleme grave de lichiditate. Complexul Energetic Hunedoara, cu sediul la Petroşani, judeţul Hunedoara, deţine o cotă de piaţă de aproximativ 5% din producţia de energie electrică din România şi are aproximativ 6.500 de angajaţi.

Tag Cloud