Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Gazprom a trimis propuneri menite a aplana diferendul cu CE

Gazprom a trimis propuneri menite a aplana diferendul cu CE

Gazprom

Gazprom a avansat luni Comisiei Europene o serie de propuneri menite a încheia diferendul cu Bruxelles-ul înainte de a fi supusă unor amenzi și penalități din partea autorităților europene ca urmare a acuzațiilor potrivit cărora gigantul rus a impus prețuri și condiții “neconcurențiale” mai multor state din Europa Centrală și de Est.

Comisia Europeană “confirmă că a primit o serie de propuneri de la Gazprom, propuneri pe care le va analiza cu atenție”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei, Ricardo Cardoso, citat de Bloomberg.

Cardoso a confirmat astfel o informație publicată în premieră de agenția rusă Interfax.

Gigantul rus avea ca termen pentru un răspuns formal la acuzațiile de anti-concurențialitate venite din parte CE data de 28 septembrie.

Informația a fost confirmată și de vicepreședintele Gazprom Alexander Medvedev, care a precizat, potrivit Sputnik, că gigantul rus a “trimis Bruxelles-ului propunerile sale pentru ajungerea la un acord pe tema acuzațiilor care i-au fost aduse, În viitorul apropiat vom purta o discuție cu comisarul european pentru competiție, Margrethe Vestager”.

În luna aprilie, CE a transmis o plângere oficială companiei oficiale, acuzând-o că practică prețuri neconcurențiale în Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania și Polonia.

 

Tag Cloud