Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Afacerile ICPE şi salariile directorilor

Afacerile ICPE şi salariile directorilor

icpe

Din fostul “imperiu” ICPE, sau Institutul de Cercetări Electrotehnice, cum a fost botezat în 1950 sub Petru Groza şi Gheorghe Gheorghiu Dej nu a mai rămas foarte mult, dacă e să comparăm cu marele grup care era atunci.
În anul 1992 s-au desprins din Icpe opt secţii care devin apoi societăţi comerciale şi anume: Icpe-Actel, Icpe-Saerp, Icpe-Electrostatica, Icpe-Ecoenerg, Icpe-ME, Icpe-Electrocond Technologies, Icpe-Trafil Iaşi şi Eurotest.

Recent, Marin Gheorghe, cel care controla 87% din acţiunile Icpe-Electrostatica, a hotărât să o dizolve şi să o lichideze.

Hotărârea a venit la puţin timp după ce ICPE Electrocond Technologies, controlată de omul de afaceri Mihai Prundianu, a intrat în insolvenţă.

Dar să revenim la actuala ICPE. Anul trecut, ICPE a încheiat cu afaceri de puţin peste  23 de milioane de lei, în uşoară creştere faţă de anul 2013 în timp ce numărul mediu al salariaţilor a scăzut uşor la 300.

În această vară au fost desemnaţi pentru un alt mandat de patru ani, trei directori executivi: Ion Păuna şi Ioan Corneliu Jivan ca directori tehnici şi Traian Bălănescu, director economic. Potrivit documentelor consultate de Energy Report, directorii executivi încasează lunar 7.210 lei brut, la care se pot adăuga încă până la patru salarii brute, în funcţie de… performanţe.

Tag Cloud