Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Peste 10 mil. € pentru a mai cârpi încălzirea centralizată

Peste 10 mil. € pentru a mai cârpi încălzirea centralizată

 

cetÎn loc să lase liber la concurenţă sectorul ineficient şi învechit al încălzirii centralizate, guvernul continuă să peticească cu bani mulţi un sistem monopol al administraţiei locale, care produce pierderi de zeci de ani dar care poate aduce eventual câştiguri în campanii electorale.

Aşa se face că se trimit bani mulţi de la bugetul de stat la cele locale pentru cofinanțarea lucrărilor de investiții în vederea reabilitării sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a localităților.

Rezultatul poate fi în general prelungirea agoniei unor SACET-uri, transformarea unor puncte termice în centrale termice, o modernizare de faţadă a unor rețele termice de distribuție a agentului termic și a unor rețele termice de transport sau trecerea timidă la biomasă în anumite oraşe, însă neapărat cu sprijin financiar de la stat.

Dar, revenind la bani, să spunem că prin Ordinul 252 din 26 iunie, sumele alocate pentru cofinanţări pentru 11 oraşe din ţară sunt de 52,6 milioane de lei, adică bine peste 10 milioane de euro.

finantare incalzire centralizata

finantare incalzire centralizata 2

 

 

Tag Cloud