Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Un nou director la Cameron România

Un nou director la Cameron România

cameron

 

După mai puÅ£in de un an de la schimbările la vârful companiei de vara trecută, Cameron România, marele  producător de echipamente pentru industria de petrol ÅŸi gaze, are un nou director, românul Alexandru Variu (39 de ani), indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

Fostul director general, Daniel Alberto Martinez,  a fost eliberat din funcÅ£ia de director general ÅŸi descărcat de gestiune chiar dacă vara trecută a preluat funcÅ£ia pentru un mandat de patru ani. Acesta rămâne totuÅŸi director în cadrul companiei. Mandatele celor doi directori pomeniÅ£i mai sus sunt însă doar pe doi ani.

Din Consiliul de Administaţie al companiei fac parte William Clarence Lemmer, Peter Sima Eichler, Grace Bellinger Holmes.

Vara trecută, ÅŸi directorul general dar ÅŸi vicepreÅŸedintele Consiliului de AdministraÅ£ie al Cameron România  au fost schimbaÅ£i.

Revenind la Alexandru Variu, acesta a activat în ultimii ani, mai precis din 2004, tot în cadrul grupului Cameron, ocupând diverse funcţii printre care Finance Director, Corporate (pentru operaţiunile din Londra), Regional Controller pe operaţiunile Cameron în Europa, Africa, zona Caspică şi Rusia. Înainte de Cameron, Variu a activat în cadrul companiilor PCC Flow Technologies şi Unicapital.

Legat de viitoarele potenÅ£iale  tranzacÅ£ii, cei doi directori numiÅ£i mai sus pot să-ÅŸi exercite atribuÅ£iile individual sau împreună, în funcÅ£ie de sumele tranzacÅ£ionate. Mai precis, individual dacă e vorba de sume mai mici de trei milioane de dolari sau echivalent în altă monedă dacă firma vinde ceva ÅŸi sub un milion de dolari sau echivalent pentru alte tranzacÅ£ii. Cei doi directori îşi vor exercita atribuÅ£iile împreună pentru tranzacÅ£ii mai mari decât cele de mai sus dar sub 10 milioane de dolari.

Marele producător s-a clasat în anul 2013 pe locul 23 în România în topul celor mai profitabile companii, fiind mai profitabilă decât firme precum Rompetrol Petrochimicals, Carrefour, Heineken şi decât multe alte nume sonore.

Cameron România a avut în 2013 o cifră de afaceri netă de 1,06 miliarde de lei, în creştere de la 895 milioane de lei faţă de anul 2012.

Profitul net a fost de 209 milioane de lei, în creştere de la 162 milioane de lei în 2012. Şi numărul mediu de salariaţi a urcat de la 865 în anul 2012 la 964 anul trecut.

Grupul american Cameron este prezent în România din anul 2004, când a cumpărat uzina Sterom din Câmpina, unde produce echipamente pentru industria petrolieră.  Apoi, în anul 2009, Cameron a finalizat o investiÅ£ie de 80 milioane de dolari într-o nouă fabrică, la PloieÅŸti, unde produce utilaje pentru aplicaÅ£iile de explorare la mare adâncime ÅŸi presiune.

 

Tag Cloud