Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri09202024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse ICAA vinde clădire şi teren la proiectul Pallady Business Center

ICAA vinde clădire şi teren la proiectul Pallady Business Center

pallady

ICAA, o companie din grupul Institutului de Cercetare şi Producţie în Electrotehnică Electrocond (prescurtat ICPE Electrocond) a hotărât în această săptămână, cu votul unanim al acţionarilor prezenţi în AGEA, să vândă o clădire şi terenul aferent de la adresa unde compania va ridica proiectul Pallady Business Center, indică o hotărâre a companiei, consultată de Energy Report.

Imobilele sunt situate în bulevardul Theodor Pallady nr. 49 A şi sunt formate dintr-o clădire cu suprafaţa construită de 1.077 mp şi terenul aferent de 3.683 mp.

Încă din anii trecuţi, planurile sunt ca pe un teren de la adresa Theodor Pallady nr. 49 A – 51, lângă Auchan, să se ridice un parc comercial sau tehnologic, cu hipermarket, spaţii publice şi alte facilităţi.

ICAA, prescurtarea de la “Institutul de Cercetări pentru Acoperiri Avansate” îl are drept acţionar majoritar pe Chemp Sadu (84%), companie pentru care ICPE Electrocond este asociatul unic.

De curând, ICAA a convocat AGEA  pe 16 martie, ca să aprobe încheierea unui contract de asociere în participaţie între companie şi BB şi Asociaţii Design pentru dezvoltarea proiectului imobiliar Pallady Business Center.

În respectivul contract urma să se prevadă obligaţia prealabilă a BB şi Asociaţii Design de scoatere de sub sechestru a imobilului ICAA de la adresa de mai sus.

Să amintim şi că, aşa cum scriam de altfel în Energy Report, ICPE Electrocond Technologies, controlată de omul de afaceri Mihai Prundianu, a intrat în insolvenţă pentru că a plătit avansul pentru curentul de la un furnizor fără a primi nimic.

Prundianu este printre oamenii de afaceri pe care presa i-a catalogat frecvent drept unul dintre „băieţii deştepti” din energie, pentru că ar fi cumpărat ieftin curent de la Hidroelectrica pentru ca apoi să-l vândă scump la Electrica.

Ca scurt istoric, să spunem că în anul 1992 s-au desprins din Icpe opt secţii care devin apoi societăţi comerciale şi anume: Icpe-Actel, Icpe-Saerp, Icpe-Electrostatica, Icpe-Ecoenerg, Icpe-ME, Icpe-Electrocond Technologies, Icpe-Trafil Iaşi şi Eurotest.

Tag Cloud