Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse O nouă firmă în familia Rotaru: Xalandine Prospecţiuni

O nouă firmă în familia Rotaru: Xalandine Prospecţiuni

mihai rotaru

 Mihai Rotaru (foto centru), unul dintre cei mai mai investitori de la bursă ÅŸi soÅ£ia acestuia, Irina Nisiparu, figurează în documente oficiale recente drept beneficiari ai unor titluri de despăgubire de câteva ori mai valoroase decât sumele plătite de ei foÅŸtilor proprietari sau moÅŸtenitorilor direcÅ£i. Rotaru nu e străin, de altfel, de afacerile cu statul. Renumita sa companie de construcÅ£ii Rotary este aÅŸa de... renumită  ÅŸi pentru multe parteneriate public-private cu Ministerul Apărării NaÅ£ionale.

Familia este destul de dinamică şi în sectorul energetic. Astfel, după firmele Xaladine Energy sau Xaladine Furnizare, Irina Nisiparu a înfiinţat lunile trecute o nouă firmă, Xalandine Prospecţiuni, alături de un alt asociat, Sergiu Ştefan Popescu. Aici, Irina Nisiparu figurează cu doar 30% iar Sergiu Ştefan Popescu, care a fost pus şi director general, are 70% deţinere.

Xalandine Prospecţiuni a fost înfiinţată la puţin timp după ce Mihai Rotaru, care este şi unul dintre acţionarii CS U Craiova, a hotărât să cesioneze părţile sociale ale Xalandine Energy, firma care deţine un parc fotovoltaic de 5 MW în localitatea Leu din Dolj.

La toate acestea, putem aminti că omul de afaceri are firme şi în agricultură (Delta Gaia Agriculture , Rural Capital, Agri Terenuri Brăila, Delta Berceni) dar şi în imobiliare (Rural Capital Doi, Rural Dobrogea, Xaladine Group).

 

Tag Cloud