Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Vreți să deveniți milionar? ISIS a scos la concurs postul de director de rafinare și oferă un salariu anual de 225.000 $

Vreți să deveniți milionar? ISIS a scos la concurs postul de director de rafinare și oferă un salariu anual de 225.000 $

A-Syrian-works-on-a-home--011

Vreți să deveniți milionari în numai patru ani? Dacă aveți experiență în petrol și gaze, în special în sectorul de rafinare, totul este posibil. Numai că va trebui să vă asumați anumite riscuri, să vă convertiți la islamism (aripa sunnită) și să lucrați în condiții de muncă cel puțin precare, în care viața dumnevoastră nu va face doi bani.

Și asta pentru că oportunitatea de a deveni milionari în numai patru ani este oferită de califatul islamic ISIS, care, potrivit The Times, este dispus să plătească un salariu anual de numai puțin de 225.000 de dolari, cel puțin pentru funcția de director de rafinare.

După ce s-a confruntat cu un șir de accidente mortale la câmpurile petroliere confiscate de la statul irakian în luna iunie, ISIS se află în căutarea unor manageri capabili să pună ordine în activitatea de rafinare și să stopeze procesul de reducere a producției.

Condițiile pe care să le îndeplinească potențialii candidați: experiență în domeniu dublată de un devotament total față de cauza islamică. 

Postul de director de rafinare este cea mai atractiv din cele scoase la "concurs" de ISIS, care se confruntă cu o veritabilă hemoragie de personal calificat. Drept urmare, veniturile din petrol de pe piața neagră ale califatului, estimate în vară undeva la 3 milioane de dolari pe zi, s-au prăbușit cu mai mult de două treimi și se află pe un trend descendent.

Potrivit specialiștilor din domeniu care activează în Irak, agenții de pe piața neagră din regiunea kurdă din nordul țării sunt cei care au anunțat discret disponibilitatea respectivelor posturi. Iar prin rețelele jihadiste, anunțul a ajuns până în țări precum cele din Africa de Nord.

"Ei încearcă să recruteze personal calificat, ideologic adecvat", a declarat Robin Mills, de la Manaar Energy, o firmă de consultanță în Dubai. "Pachetul salarial este bun, dar nu chiar excepțional. Un executiv occidental detașat în Irak, ca să nu mai spunem în teritoriile controlate de ISIS, s-ar aștepta să câștige mult mai mult decât atât. "

Oficialii de la North Oil Company din Irak, care au pierdut un zăcământ în favoarea ISIS și altul în favoarea kurzilor, susțin că "odată cu intensificare luptelor, tot mai mult personal dezertează. Inițial, i-a constrâns, amenințând că le omoară familiile. Acum, după ce le-au arătat bățul, le oferă în schimbul serviciilor lor și un morcov".

 

Tag Cloud