Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Elena Udrea vrea "o uniune a energiei rezilientă şi o politică privind schimbările climatice orientată spre viitor", dar nu și gaze de șist

Elena Udrea vrea "o uniune a energiei rezilientă şi o politică privind schimbările climatice orientată spre viitor", dar nu și gaze de șist

Screenshot 2014-10-02 12.54.06

Candidatul la președinție al Partidului Mișcarea Populară (PMP), Elena Udrea, vrea, la nivel european, "o uniune a energiei rezilientă şi o politică privind schimbările climatice orientată spre viitor", pronunțându-se, totodată, împotriva exploatării gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice.

Astfel, în programul electoral al Elenei Udrea se menționează că obiectivul UE în domeniul energetic este finalizarea pieţei interne a energiei, prin dezvoltarea politicii energetice a Uniunii, acolo unde România îşi are propriile interese de a fi în prim planul deciziei, dar şi continuarea politicii ambiţioase pentru combaterea schimbărilor climatice.

"Măsurile cele mai importante sunt diversificarea surselor de energie şi reducerea dependenţei energetice, interconectarea infrastructurilor şi „unirea” puterii de negociere în raport cu ţările terţe, negocierea în plan internaţional a unui acord relevant pentru combaterea unitară a schimbărilor climatice", se afirmă în programul electoral al Elenei Udrea.

Candidatul PMP mai spune că "regiunea extinsă a Mării Negre rămâne o zonă de interes strategic deosebit, prin prisma poziţiei geografice, dar şi a rolului pe care-l poate juca în transportul de hidrocarburi şi resurse energetice, în asigurarea securităţii energetice a României şi contribuţia substanţială, pe acestă dimensiune, la nivelul UE".

Pe de altă parte, într-un interviu recent la Adevarul.ro, preluat de Hotnews, Udrea s-a pronunțat împotriva exploatării gazelor de șist până când nu se vor găsi metode "cert nepoluante", în condițiile în care, susține ea, este cunoscut faptul că fracturarea hidraulică este nocivă pentru mediu.

"Până acum știm că exploatarea gazelor de șist se face prin fracturare hidraulică. Știm că e nociv pentru mediu și pentru oamenii care locuiesc în zona de exploatare. Deci, în aceste condiții, nu cred că trebuie să trecem la exploatarea gazelor de șist. Dacă în viitor se vor descoperi metode cert nepoluante, da, dar în aceste condiții, nu", a spus Elena Udrea, răspunzând unei întrebări în acest sens.

Tag Cloud