Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Companie de extracţie cărbune în insolvenţă, la cererea Volvo

Companie de extracţie cărbune în insolvenţă, la cererea Volvo

Volvo carbune

O companie bucureşteană care extrage cărbune superior în Caraş-Severin a intrat în insolvenţă în noiembrie, la cererea companiei Volvo Romania. Cauza intrării în insolvenţă a fost neplata chiriei pentru mai multe vehicule de încărcat şi transportat.

Firma se numeşte Power Coal Resources, este controlată de doi ruşi şi a avut în ultima perioadă printre clienţi şi Termocentrala de la Mintia, care de prea mult cărbune cumpărat a ajuns să rămână cu el pe stoc.

Datoria neplătită a firmei extractive către Volvo este de peste un milion de lei, la care s-au adăugat penalităţi de întârziere de 130.000 de lei (0,05% pe zi de întârziere). Firma a închiriat de la Volvo câte două excavatoare, încărcătoare şi dumpere articulate (vehicule de transportat).

Asociaţii firmei sunt Alexander Zemskov (deţinere 40%), Sergey Smotritelev (30%) şi Global Energy Investment (30%).

Sediul Power Coal este în BucureÅŸti în sectorul 1 dar are punct de lucru în localitatea  Bozovici din CaraÅŸ-Severin. Firma a avut la finele anului 2012 afaceri de 3 milioane de lei la un număr de nouă angajaÅ£i.

Power Coal Resources SRL a fost înfiinÅ£ată în august 2010 ca societate cu răspundere limitată,  având obiect principal de activitate declarat extracÅ£ia cărbunelui superior.

Procedura de insolvenţă a fost deschisă la finele anului trecut iar administrator judiciar a fost ales, cel puţin provizoriu, AA Total Insolvency.

Administratorul a convocat adunarea creditorilor pentru 10 februarie la sediul său de pe strada Grigore Alexandrescu 83 din Bucureşti.

Pe lângă prezentarea stadiului procedurii de insolvenţă, pe ordinea de zi mai figurează şi confirmarea administratorului judiciar şi a onorariului acestuia. Propunerea este de 2.500 lei lunar plus TVA la care să se adauge 8% din eventualele sume recuperate de la ruşi.

Tag Cloud