Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Tue04162024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Cum se arde gazul în fotbal. Echipele din Bulgaria cer să fie sponzorizate toate de Gazprom. Sponsorizarea doar a Levski Sofia... o discriminare, pentru că fostul premier Borissov e fan al echipei

Cum se arde gazul în fotbal. Echipele din Bulgaria cer să fie sponzorizate toate de Gazprom. Sponsorizarea doar a Levski Sofia... o discriminare, pentru că fostul premier Borissov e fan al echipei

Gazprom fotbal

Cluburile de fotbal din prima divizie a Bulgariei cer guvernului să împartă la toate echipele sponsorizarea promisă de Gazprom pentru Levski Sofia, scrie cotidianul 24 Chassa. După recenta vizită de afaceri a directorului executiv al Gazprom la Sofia, preşedintele clubului Levski nu a scăpat ocazia să declare că respectivul contract cu echipa sa ar putea fi semnat încă din luna august şi că mai sunt de perfectat doar câteva detalii tehnice minore.

Celelalte 13 echipe susţin că promisa sponsorizare a Gazprom a fost de fapt ca parte a unei înţelegeri corelate proiectului South Stream al statului bulgar, care nu trebuie să facă discriminări dacă alege să ajute vreo echipă. Problema e că, susţin cluburile, statul bulgar a fost reprezentat anul trecut de fostul premier Boiko Borissov, fan autodeclarat al echipei Levski.

„Noi credem că în acest fel, statul şi influenţa sa sunt folosite doar în beneficiul unui singur club de fotbal. De aceea, în numele tuturor echipelor de fotbal din divizia A, cerem ajutorul guvernului pentru ca toate fondurile de sponsorizare pentru Levski convenite cu Gazprom să fie împărţite în mod egal între toate cluburile din divizia A ", se spune în scrisoarea adresată guvernului. Cluburile de fotbal susţin că fondurile sunt de fapt împărţite de Liga Profesionistă de Fotbal, care este de fapt asociaţia tuturor cluburilor din prima divizie bulgară de fotbal.

Povestea cu sponsorizarea a început în noiembrie, când Bulgaria a semnat memorandumul pentru construirea gazoductului South Stream. Atunci, premierul era Boiko Borissov iar Alexei Miller, directorul executiv al Gazprom a spus că gigantul rus ar putea sponsoriza Levski.

Dacă ar fi să păstrăm logica... bulgară, în alte ţări, sponsorizarea Gazprom în fotbal poate fi şi mai greu de înţeles. Astfel, premierul David Cameron este fan Aston Villa dar Gazprom sponsorizează Chelsea Londra. Cancelarul german Angela Merkel se eschivează când e întrebată cu ce echipă ţine chiar dacă merge pe stadion. În ciuda acestui fapt, gigantul rus al gazelor naturale nu s-a eschivat deloc şi sponsorizează Schalke 04. Aceeaşi “problemă” în Rusia, unde sponsorizează doar Zenit Sankt Petersburg sau în Serbia unde Gazprom sponsorizează Steaua Roşie Belgrad.

Până la urmă, dacă tot se pune problema aşa, există şi în România echipe cărora nu le-ar strica deloc acum o sponsorizare din partea Gazprom. Doar că premier este Victor Ponta, care e… stelist. Poate nu degeaba au existat de curând zvonuri că Gazprom ar putea sponsoriza Steaua. Discriminare.

Tag Cloud