Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Wed06192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Preturi Benzina Stiri Preturi Benzina Preturi Motorina România a redevenit țara cu cea mai ieftină benzină din UE. Ce trebuie să știe turiștii români înainte să plece în concediu cu mașina personală

România a redevenit țara cu cea mai ieftină benzină din UE. Ce trebuie să știe turiștii români înainte să plece în concediu cu mașina personală

cat-costa-benzina-motorina-si-gazul-in-tarile-ue-cel-mai-scump-litru-e-la-greci-1-52-euro-cipru-si-bulgaria size1România a revenit pe prima poziție în topul statelor cu cea mai ieftină benzină din Uniunea Europeană (1,31 euro pe litru), după ce, pentru o săptămână fusese detronată de Bulgaria. Asta înseamnă că, în cazul în care doriți să vă deplasați în vacanță cu mașina, ar fi indicat să aveți rezervorul plin în momentul trecerii graniței.

Potrivit datelor prezentate de Oil Bulletin-ul Comisiei Europene, în săptămâna 21-28 iulie, benzina s-a ieftinit în România cu 0,1 eurocenți, în timp ce în Bulgaria, fostul lider al clasamentului s-a scumpit cu 3 eurocenți. În ceea ce privește motorina, ieftinirile au fost similare în România, unde un litru a ajuns 1,33 euro, în timp în Bulgaria aceasta s-a scumpit cu 1 eurocent.

Dacă intenționați să vă deplasați cu mașina în Grecia, ar fi bine să vă faceți plinul din Bulgaria, în Grecia un litru de benzină costând 1,72 de euro, în ascensiune cu 0,5 euro față de săptămâna trecută, iar unul de motorină, 1,398 euro, mai mare cu 0,3 eurocenți față de cel înregistrat pe 22 iulie.

Prețul benzinei și motorinei în UE (28 iulie - Oil Bulletin)

Screen Shot 2013-08-01 at 1.48.49 PM

În Croația un litru de benzină se achiziționează cu 1,42 euro, în timp ce unul de motorină, cu 1,32 euro. Cu alte cuvinte, dacă în ceea ce privește benzina, aceasta este mai ieftină cu aproape 10 cenți în România, motorina poate fi achiziționată mai scump cu un cent în țara noastră decât în Croația.

În Cehia, și benzina și motorina sunt mai scumpe cu aproximativ 10 eurocenți pe litru decât în România.

Tag Cloud