Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sun12102023

Last updateFri, 17 Nov 2023 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Grup Servicii Petroliere, controlat de miliardarul Gabriel Comănescu, îşi deschide filială la Moscova

Grup Servicii Petroliere, controlat de miliardarul Gabriel Comănescu, îşi deschide filială la Moscova

z Moscova

Nu doar companiile ruseşti sau din fosta URSS intră în România ci şi invers. Un exemplu în acest sens este entitatea românească Grup Servicii Petroliere, ale cărei contracte în teritoriul fost sovietic sunt deja de notorietate, una dintre cele mai cunoscute firme pentru care prestează lucrări compania lui Comănescu fiind chiar gigantul rus Gazprom. În a doua jumătate a lunii aprilie, GSP a hotărât deschiderea unei filiale în Moscova, pe strada Vavilova nr.9, una dintre străzile de business ale capitalei Rusiei.

Firma controlată indirect (prin Upetrom) de miliardarul Comănescu şi-a ales deja şi director pentru filiala din Moscova. Directorul este Luca Alexandra Vladimirovna, în vârstă de doar 25 de ani.

GSP a finalizat deja o conductă submarină de gaz de 160 de km pentru ruşii de la Gaprom, după un contract semnat în 2009, contract de circa 270 de milioane de dolari. Anul trecut, tot GSP presta pentru ruşi servicii de cercetare şi suport la gazoductul South Stream.
Compania miliardarului român are activităţi până şi în Marea Nordului iar Comănescu urmăreşte mai multe potenţiale proiecte de investiţii în spaţiul fost sovietic, mai ales în ţări precum Azerbaidjan, Turkmenistan şi altele.

În prezent, acţionarii GSP sunt Upetrom Group Management (90% deţinere), Gabriel Comănescu (5%) şi RCI Grup de Consultanţă (5%).

Tag Cloud