Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Wed07242024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare OMV cumpără conducte de la Grupul rus ChelPipe pentru a le utiliza în România

OMV cumpără conducte de la Grupul rus ChelPipe pentru a le utiliza în România

OMV Nabucco RWE

Grupul rus ChelPipe va furniza în premieră companiei austriece OMV, principal acționar al OMV Petrom, aproximativ 2500 de tone de țevi cu diametru mare care urmează a fi utilizate pentru înlocuirea unei conducte de gaz OMV existentă și pentru a construirea uneia nouă în România, precizează un comunicat al companiei ruse.

ChelPipe livrează conducte și pentru proiectul gazoductului Nord Stream 2, la care OMV este acționar.

Potrivit companiei ruse, contractul cu OMV este unul special, care se caracterizează printr-o rapiditate deosebită a execuției. Astfel, deși acesta a fost semnat de-abia în septembrie, primele conducte produse de ChelPipe vor fi livrate deja în cursul acestei luni, octombrie 2017.

Comanda OMV include 850 tone de conducte cu diametru de 508 mm, cu o grosime de 14,2 mm și 1620 tone de țevi cu grosimea de 11 mm. Țevile sunt fabricate la Uzina din Celeabinsk, filială ChelPipe.

Pentru a asigura livrarea promptă a comenzii, compania rusă a dezvoltat un sistem logistic multimodal care implică transportul feroviar, maritim și rutier.

Tag Cloud