Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Unul din copiii lui Cristi Borcea, în afacerile cu GPL

Unul din copiii lui Cristi Borcea, în afacerile cu GPL

Borcea si fiul

După ce în iunie 2013 a o înlăturat-o pe fosta soÅ£ie Mihaela Borcea de la conducerea Crimbo Gas 2000, recent, fostul acÅ£ionar dinamovist a hotărât să-l bage în afacere pe Patrick Borcea (care în decembrie a împlinit 18 ani), acesta fiind cel mai mare dintre cei trei copii  pe care îi are cu Mihaela Borcea.

Astfel, în Crimbo Gas 2000, asociaţi sunt acum Cristi Borcea cu 96,815%, mama acestuia, Elena Borcea (3,140%) şi Patrick Borcea (0,045%).

Fostul acţionar al echipei de fotbal Dinamo, ajuns la închisoare, are mai multe afaceri cu gaz petrolier lichefiat prin mai multe firme din grupul Crimbo Gas.

În anii din urmă, Crimbo Gas 2000 a fuzionat prin absorbţie cu Auto Gaz Trading, al cărei asociat unic a fost Elena Borcea. Dinamica afacerilor cu GPL ale omului de afaceri nu s-a oprit însă aici.

În 2013, o altă firmă din grupul lui Borcea, Crimbo Gas International, a hotărât desfiinţarea a patru staţii de gaz petrolier lichefiat de la Pătrângeni (judeţul Alba), Vladimirescu (Arad) şi Săvineşti (Neamţ) şi de la Oradea. Motivele au ţinut de profitabilitate. Spre exemplu, staţia din judeţul Alba a încheiat anul 2012 cu pierderi de circa 330.000 de lei şi datorii de peste opt milioane de lei. Firma a sfârşit prin a fi absorbită de alta din grupul lui Borcea.

O altă firmă din grup, Crimbo Gas, a primit notificare de intrare în insolvenţă în 17 martie 2014, după ce a depus cerere în 6 februarie. În tabelul definitiv al creanţelor, firma figura cu datorii de 13,75 milioane lei.

Cristi Borcea a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de fotbalişti.

 

Tag Cloud