Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Veronica Guşă de Drăgan a prelungit creditele Butan Gas dar şi mandatele directorilor

Veronica Guşă de Drăgan a prelungit creditele Butan Gas dar şi mandatele directorilor

veronica dragan Butan Gas

 

Una dintre cele mai bogate femei din România, Veronica Guşă de Drăgan, a reînnoit cu patru ani mandatele directorilor neexecutivi ai Butan Gas, indică un document recent al companiei, consultat de Energy Report.

Mai precis, tuturor membrilor Consiliului de Administraţie, mandatele le-au fost reînnoite cu patru ani, până spre finele anului 2018. Este vorba despre Veronica Guşă de Drăgan, care este preşedinte şi reprezentant legal cu puteri depline şi de administratorii neexecutivi Christos Christofides, Ana Maria Guşă, Valli Voica Stoica şi Alberto Andreea Gallazzi.

Tot de prelungiri vorbim şi în cazul unor credite ale companiei. Astfel, dacă în urmă cu un an, Butan Gas Romania a solicitat o prelungire cu 12 luni a unui credit de 3 milioane de euro de tip revolving luat de la Unicredit Ţiriac Bank, la finele anului trecut acesta a mai fost prelungit până în martie 2015.

Creditul a fost semnat iniţial în 18 decembrie 2008, dată de la care a mai suferit modificări. Creditul a fost prelungit până în 1 decembrie 2014 pentru ca apoi să fie prelungit din nou, până în 1 martie 2015. Tot până în 1 martie a fost prelungit şi un credit de tip linie de trezorerie de un milion de euro, acesta din urmă fiind şi majorat la 1,5 milioane de euro.

Butan Gas, una dintre cele mai mari companii pe distribuţia de gaz petrolier lichefiat din sudul Europei, şi-a redus afacerile treptat de la 307 milioane de lei în anul 2011 la 252 milioane de lei în 2012 şi apoi la 190 de milioane de lei în anul 2013 dar a trecut pe profit, după ce în anul 2011 şi 2012 a fost pe pierderi. Butan Gas a rămas cu puţin peste 200 de salariaţi în România în anul 2013, de la 270 câţi avea în anul 2011. În plus, anul trecut, compania şi-a majorat capitalul social cu circa 3 milioane de lei.

Butan Gas Romania este controlată de Veroniki Holding SPA din Milano şi Propan Gas din Viena, acestea fiind controlate de fapt de marea femeie de afaceri româncă.

Deţinerile celor două companii s-au schimbat în 2014, astfel că dacă spre finele anului trecut Veroniki Holding deţinea 93% şi Propan Gas din Viena 7%, după majorarea de capital, Veroniki Holding SPA din Milano a scăzut la 83,42% şi Propan Gas din Viena a urcat la 16,58%.

Văduva lui Iosif Constantin Drăgan ocupă şi funcţiile de director general al Veroniki Holding şi preşedinte al consiliului de supraveghere la Propan Gas.

După moartea soţului în 2008 a avut loc şi rebranduirea afacerii (din noiembrie 2010, ButanGas SpA, liderul companiilor grupului ButanGas, a devenit subsidiara a Veroniki Holding SpA).

Grupul industrial Butan Gas are activităţi în ţări precum Italia, România Albania, Austria, Serbia, Grecia, Bulgaria, Maroc şi Polonia. În România deţine staţii de îmbuteliere, depozite, o reţea de distribuţie şi un terminal maritim de gaz petrolier lichefiat la Marea Neagră.

 

Tag Cloud