Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Tarifele de transport gaze România – Republica Moldova

Tarifele de transport gaze România – Republica Moldova

gazoduct Iasi UngheniPreşedintele ANRE a aprobat prin ordin tarifele de transport gaze naturale între România şi Republica Moldova, prin gazoductul Iasi - Ungheni, valori care pot fi consultate în tabelul de mai jos, alaturi de tarifele actuale de transport prin Sistemul Energetic National.

Primele schimburi de gaze dintre România și R Moldova ar urma să aibă loc la începutul lunii septembrie, a anunţat zilele trecute Departamentul pentru Energie, după ce precedentele informări dădeau drept dată start pentru exportul de gaze 15 august.

Amânarea livrării gazelor prin gazoductul Iaşi-Ungheni a avut drept cauză, aşa cum scria zilele trecute Energy Report, şi explozia la testarea noului gazoduct.

În privinţa cantităţilor şi a preţurilor, după spusele lui Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), va fi vorba de circa "12 milioane de metri cubi pe an, la un preţ de piaţă, probabil 80 de lei/MWh".

Înainte de a da tarifele, să mai amintim doar că proiectul gazoductului Iași-Ungheni a beneficiat și de finanțare europeană. Bugetul total al proiectului a fost de 26.496.378,27 de euro, din care 7.000.000,00 de euro (26,42%) reprezintă contribuţia financiară a Uniunii Europene, prin Programul Operaţional Comun Romania - Ucraina - Republica Moldova 2007-2013, finanţat prin Instrumentul European de Vecinatate şi Parteneriat.

tarife transport gaze

 

Tag Cloud