Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Exclusiv: Bătaie pe GPL-ul falimentar al lui Borcea. Termene înscriere la recuperarea banilor şi posibili administratori

Exclusiv: Bătaie pe GPL-ul falimentar al lui Borcea. Termene înscriere la recuperarea banilor şi posibili administratori

cristi borcea

Pe lângă Casa de Insolvenţă Transilvania, încă şapte firme şi-au depus ofertele pentru a fi administratori judiciari ai firmei SC Crimbo Gas SRL, deţinută indirect de omul de afaceri Cristi Borcea. Firma a primit notificare de intrare în insolvenţă în 17 martie, după ce a depus cerere în 6 februarie, conform documentelor consultate de Energy Report.

Vom da în continuare termenele stabilite pentru depunerea / verificarea creanţelor precum şi data viitoarei adunări a creditorilor. Vom trece în revistă şi numele firmelor care şi-au depus ofertele pentru a fi administratori judiciari. Deocamdată, administrator judiciar provizoriu a fost stabilită firma Dorca Insolv.

Din evidenţa contabilă anexată cererii de insolvenţă reiese că firma lui Borcea avea datorii certe, lichide şi exigibile de 9,11 milioane de lei.

Termene înscriere la recuperarea banilor. Potenţiali administratori

Termenul limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor este 11 aprilie. Data limită pentru verificarea creanţelor şi comunicarea tabelului preliminar al celor care au şanse să recupereze bani este 18 aprilie. Apoi vin eventualele contestaţii la tabel şi după, soluţionarea eventualelor contestaţii, care are ca termen limită 9 mai. Tabelul definitiv ar urma să fie afişat în 12 mai.

Prima adunare a creditorilor va fi în 25 aprilie, ora 13, în Alba Iulia, pe strada Vasile Alecsandri, la sediul administratorului judiciar provizoriu.

Imediat după depunerea cererii de insolvenţă din 6 februarie, mai precis, începând cu 10 februarie, mai multe firme şi-au depus ofertele pentru a fi administratori judiciari ai Crimbo Gas. Această concurenţă poate fi explicată nu prin datoriile firmei cât prin activele sale, a căror eventuală valorificare ar aduce un anumit procentaj şi în buzunarul administratorilor judiciari, în cazul în care se ajunge la lichidare.

Din ultimele date disponibile, firma avea la finele anului 2012 active circulante evaluate la 15,5 milioane lei şi active imobilizate de 3,5 milioane lei.

Să dam şi numele firmelor de însolvenţă care stau la coadă: Casa de Insolvenţă Transilvania, Management Reorganizare Lichidare, Insolvent Consult, DM Insolv Consult, RTZ & Partners, CII Oprinca Florinel, Expert Insolvenţă şi CII Gordiţă Ioan.

Pe scurt, despre grupul Crimbo Gas

Încă de la început trebuie subliniat că, cel puţin deocamdată, doar Crimbo Gas a intrat în insolvenţă. Asta dacă lăsăm la o parte filiala Giurgiu a Crimbo Gas 2000 care a intrat direct în faliment în vara anului 2012 fără ca înainte să fi avut cu adevărat activitate.

Fostul acţionar al echipei de fotbal Dinamo, ajuns de curând la închisoare, mai are însă şi alte afaceri cu gaz petrolier lichefiat în afară de cele de pe firma SC Crimbo Gas SRL.

Una dintre acestea este CRIMBO GAS 2000 care în anul 2012 a avut afaceri de peste 40 de milioane de lei cu circa 100 de angajaţi. În urmă cu câteva luni, Crimbo Gas 2000, al cărei asociat unic este Cristi Borcea, a fuzionat prin absorbţie cu Auto Gaz Trading, al cărei asociat unic a fost Elena Borcea, mama omului de afaceri.

Anul trecut, în vară, o altă firmă din grupul lui Borcea, Crimbo Gas International, a hotărât desfiinţarea a patru staţii de gaz petrolier lichefiat de la Pătrângeni (judeţul Alba), Vladimirescu (Arad) şi Săvineşti (Neamţ) şi de la Oradea. Motivele au ţinut de profitabilitate. Spre exemplu, staţia din judeţul Alba a încheiat anul 2012 cu pierderi de circa 330.000 de lei şi datorii de peste opt milioane de lei. Firma a sfârşit prin a fi absorbită de alta din grupul lui Borcea.

O altă decizie luată de omul de afaceri tot anul trecut, mai precis în iunie 2013, a fost aceea de a o înlătura de la conducerea Crimbo Gas 2000 (firma absorbantă de mai sus) din funcţia de administrator, pe Mihaela Borcea, fosta sa soţie.

Cristi Borcea a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de fotbalişti.

Tag Cloud