Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Rafinare si Marketing Laboratoarele Rompetrol au trecut pe profit în 2012

Laboratoarele Rompetrol au trecut pe profit în 2012

Rompetrol laborator

După ce în anul 2011, divizia de laboratoare a Grupului Rompetrol a avut pierderi de circa 1,5 milioane de lei, anul trecut a înregistrat un profit de 2,46 milioane de lei cu mai puţini angajaţi.

Conform situaţiilor financiare auditate, Rompetrol Quality Control a avut anul trecut o cifră de afaceri de circa 18,8 milioane de lei, doar cu puţin peste cea de 18,3 milioane de lei înregistrată în anul 2011. Firma a avut însă un profit de 2,46 milioane de lei, de la pierderi de circa 1.5 milioane de lei în 2011, chiar dacă numărul angajaţilor a fost redus de la o medie de 174 la 151. Din acest profit urmează a fi acoperită complet pierderea contabilă din anul 2011, restul fiind destinat rezervelor.

Rompetrol Quality Control îi are ca acţionari pe Rompetrol Rafinare şi Rompetrol Petrochemicals şi face parte din divizia mai largă de a segmentului distribuţie a Rompetrol Rafinare, alături de Rom Oil, Rompetrol Downstream, Rompetrol Logistics şi Rompetrol Gas. Directorul general al firmei este Ruxandra Nicola.

Până acum, grupul a prezentat doar rezultatele consolidate, atât pe anul 2012 cât şi pe trimestrul unu al anului curent fără a furniza rezultate defalcat, pe firmele din grup. Afacerile acestora diferă însă substanţial atât ca rulaj cât şi ca profitabilitate.

Divizia de laboratoare a Grupului Rompetrol a fost înfiinţată în iulie 2004, prin externalizarea activităţii laboratoarelor din cadrul platformei Rompetrol Rafinare (Petromidia) la care s-a adăugat apoi extinderea cu preluarea laboratoarelor de pe platforma Vega (Ploieşti) precum şi prin acordare altor servicii de profil.

Tag Cloud