Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Rafinare si Marketing Schimbare la vârful Rompetrol. Directorul general român de la Rompetrol Petrochemicals a fost înlocuit cu un kazah

Schimbare la vârful Rompetrol. Directorul general român de la Rompetrol Petrochemicals a fost înlocuit cu un kazah

Rompetrol fost director

Consiliul de administraţie al Rompetrol Petrochemicals a aprobat revocarea lui Dumitru Niculi din funcţia de director general al societăţii şi înlocuirea acestuia cu Yedil Utekov din Kazahstan, se arată într-o decizie a companiei din grupul Rompetrol.

Dumitru Niculi (foto) a fost director general începând din luna iunie 2006, după ce în perioada 1998-2006 a ocupat funcţia de director de producţie al companiei.

Revocarea lui Dumitru Niculi (61 de ani) s-a făcut începând cu 13 noiembrie şi de la aceeaşi dată funcţia e ocupată de Yedil Utekov (37 de ani).

Rompetrol Petrochemicals este unicul producător de polipropilenă din România iar din 2010 este şi unic producător de polietilene. Compania are o capacitate anuală de producţie de peste 200.000 de tone de polimeri (polipropilenă, polietilenă de joasă şi înaltă densitate).

Compania, membră a Grupului Rompetrol, a fost înfiinţată în luna decembrie 2002 iar în primele 9 luni din 2013 a avut o cifră de afaceri brută de peste 170 milioane de dolari, în scădere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Rezultatele firmei au fost însă afectate de oprirea programată a rafinăriei Petromidia din lunile martie şi aprilie.

Tag Cloud