Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Directorul companiilor Repsol din România, revocat din funcţie

Directorul companiilor Repsol din România, revocat din funcţie

Repsol director

Cele patru companii Repsol din România, partenere ale OMV Petrom în patru perimetre onshore din sudul Carpaţilor Meridionali şi al Carpaţilor de Curbură, au de săptămânile trecute un nou administrator, după ce spaniolul Mikel Erquiaga Aguirre a fost revocat din funcţie, indică un document al spaniolilor, consultat de Energy Report.

În locul spaniolului a fost numit francezul Lluch Didier Vincent Gerard, pe un mandat de patru ani. Pe site-ul  Repsol, francezul figurează încă şi pe funcţia de director pe regiunea  West & East Africa Exploration la Repsol SA.

Gigantul petrolier spaniol Repsol a avut în primele nouă luni venituri nete ajustate de circa 1,4 miliarde de euro, cu 5% peste cele din perioada similară a anului trecut.

Gigantul petrolier spaniol este partener de explorare al OMV Petrom în patru perimetre onshore din sudul Carpaţilor Meridionali şi al Carpaţilor de Curbură, unde este prezent prin companiile  Repsol Târgu Jiu, Repsol Piteşti, Repsol Târgovişte şi Repsol Băicoi.

Spaniolii au hotărât recent să majoreze prin aport în numerar capitalul social al Repsol Târgu Jiu şi Repsol Piteşti. Tot de curând, spaniolii au majorat capitalul şi la Repsol Târgovişte cu 27,3 milioane de lei, mişcări despre care Energy Report a scris detaliat săptămânile trecute.

Capitalul Repsol Târgu Jiu a fost majorat cu circa 3,2 milioane de lei şi cel al Repsol Piteşti cu 970.000 de lei. Astfel, capitalul social al Repsol Târgu Jiu a ajuns la 8.252.210 lei iar în cazul Repsol Piteşti, capitalul social a urcat la 17.987.900 lei.

Mai înainte, la începutul verii, spaniolii au majorat prin aport în numerar şi capitalul social al Repsol Băicoi cu 41,67 milioane de lei (circa 9,4 milioane de euro).

Asociaţii companiei sunt Repsol Exploracion cu o deţinere de 99,9% şi Repsol SA cu 0,1%.

În februarie 2013, Repsol a semnat cu OMV Petrom un contract farm-out (de transfer al drepturilor derivate din acordurile de concesiune petrolieră) prin care Repsol cumpăra o participaţie de 49% pentru zona cu adâncime mai mare de 2.500 - 3.000 de metri a perimetrelor onshore de explorare Băicoi V, Târgovişte VI, Piteşti XII şi Târgu Jiu XIII. Parteneriatul s-a făcut pentru evaluarea potenţialului de hidrocarburi al celor patru perimetre.

Cele două mari companii evaluează împreună datele obţinute în cadrul programului de seismică deja derulat pentru a determina oportunităţile de foraj de explorare. La semnarea contractului, OMV şi Repsol estimau că investiţiile pe doi ani pentru forajul de explorare din zonele amintite se pot ridica la 50 de milioane de euro.

OMV Petrom mai are astfel de parteneriate cu ExxonMobil, datând din 2008, şi cu Hunt Oil, din 2010. În plus, austriecii mai au parteneriate de explorare şi/sau producţie încheiate cu grupul Repsol în Libia şi Bulgaria.

Repsol este o companie integrată de ţiţei şi gaze, prezentă în peste 30 de ţări, cu peste 23.000 de angajaţi.

 

Tag Cloud