Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Rainer Seele, noul CEO al OMV, îl înlocuiește pe Gerhard Roiss în funcția de președinte al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom

Rainer Seele, noul CEO al OMV, îl înlocuiește pe Gerhard Roiss în funcția de președinte al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom

w750 0406 2393

Rainer Seele, noul CEO al grupului austriac OMV, a fost numit membru interimar și președinte al Consiliului de Supraveghere al subsidiarei românești OMV Petrom, înlocuindu-l în aceste poziții pe fostul CEO al OMV, Gerhard Roiss.

"Rainer Seele a fost numit membru interimar și președinte al Consiliului de Supraveghere, ca urmare a renunțării lui Gerhard Roiss la mandatul de membru și președinte al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom", se arată într-un comunicat al companiei, remis Bursei de Valori București.

În documentul citat se precizează că, în conformitate cu actul constitutiv al OMV Petrom, Rainer Seele a fost numit membru interimar și președinte al Consiliului de Supraveghere al companiei începând cu data de 7 iulie 2015, până la următoarea întrunire a adunării generale a acționarilor.

Rainer Seele, cetățean german, este CEO al OMV din 1 iulie anul acesta. Seele va avea un mandat de trei ani, cu opțiune de prelungire din partea OMV pentru încă doi ani.

Între 1987 și 1996, Seele a ocupat diverse funcții în cadrul concernului german BASF. În 1996 a fost numit responsabil cu planificarea strategică la Wintershall, iar în 2000 a fost numit membru al directoratului Wingas, responsabil cu vânzările și tranzacționarea. În 2002, Rainer Seele a fost numit președinte al directoratului Wingas, iar în 2009 a devenit președintele directoratului Wintershall.

Tag Cloud