Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Petroceltic s-a retras din România. Irlandezii şi-au vândut concesiunile petroliere din Marea Neagră

Petroceltic s-a retras din România. Irlandezii şi-au vândut concesiunile petroliere din Marea Neagră

Petroceltic

 

Compania petrolieră irlandeză Petroceltic International şi-a vândut participaţiile la concesiunile petroliere din România către GVC Investment BV, informează un comunicat al companiei.

Această retragere s-a făcut zilele trecute şi s-a anunţat azi. Tot procesul a presupus mai mulţi paşi. În primul rând, Sterling a vândut perimetrul Muridava la Petroceltic. Vânzarea nu are impact asupra tranzacţiei anunţate deja cu Carlyle, a anunţat Sterling. Mai precis, Sterling Resources Ltd a încheiat vânzarea parcitipaţiei de 40% pe care o deţinea prin Midia Resources în concesiunea perimetrului Muridava celor de la Petroceltic Romania B.V., indică de altfel şi un comunicat al Sterling.

Pe de altă parte, irlandezii au anuntat şi că au cumpărat participaţiile Beach Energy Ltd in zăcămintele din România, înaintea vânzarii celor de la GVC.

Tranzacţia cu Petroceltic a primit aprobare de la Agenţia  Naţională a Resurselor Minerale (ANRM).

Amintim tot aici şi că, aşa cum scria chiar ieri Energy Report, Sterling Resources Ltd a aprobat vânzarea Midia Resources către CIEP Romania sarl (din Carlyle Group) iar decizia a fost publicată deja săptămâna trecută în Monitorul Oficial în vederea desfăşurării perioadei de opoziţie.

Sterling Resources vinde cu 42,5 milioane de dolari afacerea sa din România firmei Carlyle International Energy Partners (CIEP).

 

Tag Cloud