Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu07252024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Repsol, noi majorări de capital în România

Repsol, noi majorări de capital în România

Repsol 1

Partener de explorare al OMV Petrom în patru perimetre onshore din sudul Carpaţilor Meridionali şi al Carpaţilor de Curbură, gigantul petrolier spaniol Repsol a făcut noi majorări de capital la firmele pe care le deţine în România, indică documentele consultate de Energy Report.

Astfel, pentru Repsol Băicoi, majorarea de capital s-a făcut prin vărsarea a 1,35 milioane de lei în conturile bancare ale firmei, noua valoarea a capitalului social ajungând la 13,4 milioane de lei.

Pentru Repsol Târgovişte, majorarea de capital s-a făcut prin vărsarea a 570.000 de lei în conturile bancare ale firmei, noua valoarea a capitalului social ajungând la 11,26 milioane de lei.

Pentru Repsol Târgovişte, majorarea de capital s-a făcut prin vărsarea a 140.000 de lei în conturile bancare ale firmei, noua valoarea a capitalului social ajungând la 12,82 milioane de lei.

În februarie 2013, Repsol a semnat cu OMV Petrom un contract farm-out (de transfer al drepturilor derivate din acordurile de concesiune petrolieră) prin care Repsol cumpăra o participaţie de 49% pentru zona cu adâncime mai mare de 2.500 - 3.000 de metri a perimetrelor onshore de explorare Băicoi V, Târgovişte VI, Piteşti XII şi Târgu Jiu XIII. Parteneriatul s-a făcut pentru evaluarea potenţialului de hidrocarburi al celor patru perimetre.

Cele două mari companii evaluează împreună datele obţinute în cadrul programului de seismică deja derulat pentru a determina oportunităţile de foraj de explorare. La semnarea contractului, OMV şi Repsol estimau că investiţiile pe doi ani pentru forajul de explorare din zonele amintite se pot ridica la 50 de milioane de euro.

OMV Petrom mai are astfel de parteneriate cu ExxonMobil, datând din 2008, şi cu Hunt Oil, din 2010. În plus, austriecii mai au parteneriate de explorare şi/sau producţie încheiate cu grupul Repsol în Libia şi Bulgaria.

Repsol este o companie integrată de ţiţei şi gaze, prezentă în peste 30 de ţări, cu peste 23.000 de angajaţi.

 

Tag Cloud