Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Chevron România a mai plusat cu 34,5 mil. $ la capitalul social în acest an

Chevron România a mai plusat cu 34,5 mil. $ la capitalul social în acest an

Chevron se apuca BUUN

Chevron România Exploration and Production şi-a majorat capitalul social cu 5,5 milioane de dolari la sfârşitul verii şi cu 29 milioane de dolari în primăvară, sumă subscrisă şi vărsată integral de asociatul unic Chevron Romania Holding BV, se arată în două decizii ale companiei, consultate de Energy Report.

La fel ca în cazul majorărilor de capital precedente, Chevron a apelat la avocaţii de la Pachiu şi Asociaţii.

Precedenta majorare de capital a fost de 34 milioane de dolari şi a fost decisă în 23 septembrie 2013.

Ca urmare a majorărilor, la momentul actual, capitalul social al companiei care caută gaze de şist în România este de 507.961.800 lei.

Printre cele mai recente anunţuri făcute de compania americană în ceea ce priveşte explorările de gaze de şist este acela că a „activităţile de explorare au fost finalizate la sonda din apropierea satului Siliştea, judeţul Vaslui (...) În prezent, Chevron analizează informaţiile obţinute atât pe parcursul operaţiunilor de foraj, cât şi în urma investigaţiilor geo-fizice de sondă, pentru a înţelege potenţialul de resurse de gaze naturale din argilite“.

Compania americană a obţinut în judeţul Vaslui acorduri de mediu pentru începerea explorării în patru perimetre: Popeni 1A (comuna Găgeşti), Siliştea 1A (comuna Pungeşti), Păltiniş 1A (comuna Băceşti) şi Puieşti (comuna Puieşti). Compania petrolieră a obţinut, în aprilie 2014, cea de-a doua autorizaţie de construire pentru amplasarea unei noi sonde de explorare în perimetrul deţinut la Puieşti.

Pe de altă parte, aşa cum scria de curând Energy Report, din Registrul de Transparență rezultă că, anul trecut, Chevron a dat pe lobby în România până la 1 milion de euro, ca sumă estimativă.

 

Tag Cloud