Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Directorul general al Upetrom 1 mai, revocat din funcţie, din cauza rezultatelor slabe ale companiei

Directorul general al Upetrom 1 mai, revocat din funcţie, din cauza rezultatelor slabe ale companiei

Upetrom 1 mai

Producătorul de utilaje petroliere Upetrom 1 mai, controlat de miliardarul Gabriel Comănescu, a hotărât în urmă cu câteva săptămâni revocarea din funcţie a lui Lammel Chehab, directorul general al companiei, indică documente consultate de Energy Report.

“În urma referatului Direcţiei Economice nr.256/ 06.03.2014 cu privire la situaţia economico-financiară a societăţii, principalii indicatori ai activităţii şi rezultatele economice pentru ultimele două exerciţii financiare, aferente perioadei 01.01.2012 – 31.12.2013, membrii consiliului de administraţie de administraţie au hotărât, cu unanimitate de voturi... (n.r) revocarea dlui Lammel Chehab Geb Matthias din funcţia de Director General al Upetrom 1 mai - SA”, indică documentul.

Încetarea contractului de mandat s-a făcut începând cu 12 aprilie. Consiliul de administraţie a mai aprobat ca din 13 aprilie, fostul director să fie pus la dispoziţia societăţii.

Director interimar a fost numit Ion Popescu,  directorul general adunct.

Compania a renunţat în toamnă la producţia de echipamente pentru eoliene, dar a renunţat şi a revenit la producţia de utilaje petroliere pentru că are, printre altele un contract cu Petrom, anunţa anul trecut omul de afaceri Gabriel Comănescu.

Cu circa 800 de angajaţi, compania a înregistrat în anul 2012 o pierdere de peste 27 milioane de lei.

Înainte de 1989, compania a avut momente în care avea chiar şi 18.000 de angajaţi, fiind cea mai mare uzină producătoare de instalaţii de foraj petrolier din Sud-Estul Europei, printre clienţii săi numărându-se şi mari companii americane.

Spre deosebire de aceasta, în privinţa profitabilităţii şi a amplorii afacerilor, o altă companie controlată de miliardarul român, Grup Servicii Petroliere, se află chiar la polul opus, fiind una dintre cele mai de succes companii româneşti din ultimii ani, atât în România cât şi pe plan internaţional.

 

Tag Cloud