Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom – Doctor Honoris Causa al Universității din Timișoara

Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom – Doctor Honoris Causa al Universității din Timișoara

Mariana Gheorghe Honoris Causa

 

Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom, a primit distincția de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum acordată de către Universitatea de Vest din Timișoara,la inițiativa Facultpții de Economie și Administrare a Afacerilor.

Este pentru prima dată cand titlul este acordat unui reprezentat al mediului de afaceri din România. Această distincție se acordă personalităților din mediul socio-economic care au avut o contribuție substanțială și de durată la dezvoltarea domeniului în care activează, creând un impact pozitiv în cadrul comunității.

„Sunt profund onorata de aceasta distincție acordată de Universitatea de Vest din Timișoara și doresc să le mulțumesc pe această cale pentru înaltele standarde promovate în învățământul superior românesc. OMV Petrom a trecut printr-un amplu proces de transformare în perioada post-privatizare, iar această distincție reprezintă o recunoaștere a impactului pozitiv al OMV Petrom în economia și societatea românească”, a declarat Mariana Gheorghe.

Ea a adăugat că, astăzi, OMV Petrom are peste 15.000 de furnizori, circa 90% dintre aceştia fiind companii din România, și că investițiile OMV Petrom în sectorul energetic românesc, de circa 10 miliarde de euro în ultimii 9 ani, au pus din nou România pe harta industriei petroliere, atât din perspectiva realizărilor tehnice, cât și prin atragerea unora dintre cei mai mari jucători la nivel mondial în proiecte din Romania.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier din sud-estul Europei, cu activităţi în sectoarele de explorare şi producţie, gaze şi energie, precum și rafinare şi marketing. Grupul şi-a consolidat poziţia pe piaţa petrolieră din sud-estul Europei în urma unui amplu proces de modernizare şi eficientizare, pentru a cărui implementare au fost realizate investiţii de 10 miliarde de euro în ultimii nouă ani.

În anul 2013, cifra de afaceri a grupului a fost de 5,473 miliarde euro, iar EBIT (profitul înainte de dobânzi şi impozitare) a fost de 1,348 miliarde euro.

Tag Cloud